Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 21:34

Απάντηση Λεβεντάκη σε Μερκούρη για Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

 

Απάντηση στο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη δίνει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, για το ζήτημα του διαγωνισμού της ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας.

Του καταλογίζει ότι προσπαθεί χάριν εντυπωσιασμού να διαστρεβλώσει καταστάσεις και να ρίξει λάσπη στη δημοτική αρχή, ενώ σε άλλο σημείο της απάντησής του αναφέρει: «Του επιστρέφω, λοιπόν, του κ. Μερκούρη την “κατασκευασμένη” μομφή και του θυμίζω πως υπάρχει και η λέξη “διαφάνεια” (την οποία πρεσβεύω) στις διαδικασίες, που έχουν να κάνουν με το δήμο γιατί απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι αυτή η λέξη τού είναι, παντελώς, άγνωστη». Τονίζει μάλιστα ότι «αν αυτά, τα οποία ισχυρίζεται με το εν λόγω δελτίο Τύπου, υπάρχει έγγραφο που τα αποδεικνύει και τα επιβεβαιώνει, τον προ(σ)καλώ να το παρουσιάσει. Σε αντίθετη περίπτωση, για την καθ’ όλα συκοφαντική και κακεντρεχή συμπεριφορά του, πολύ σύντομα θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπος με την ελληνική δικαιοσύνη».

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει: «Με χθεσινό “δελτίο Τύπου” του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μερκούρης προσπάθησε, χάριν εντυπωσιασμού κυρίως, να διαστρεβλώσει καταστάσεις και να ρίξει λάσπη, για ακόμα μία φορά, στη δημοτική αρχή. Να πω ότι εκπλήσσομαι, θα ήταν ψέμα… Αυτή τη φορά, θέμα του αποτελεί η αναδοχή για το έργο της «Ενεργειακής αναβάθμισης και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας».

Μέσα από μία μακροσκελή και ανούσια αναδρομή, με απαρίθμηση αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας και όχι μόνο και αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς, όσον αφορά στην ορθή τήρηση των διαδικασιών, αποκρύπτει την αλήθεια και ουσία των πραγμάτων, επιμελώς και ηθελημένα, κατά τη συνήθη τακτική του.

Και αυτή, δεν είναι άλλη, από την ακόλουθη… Με την υπ’ αριθ. 10/26-01-2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε το πρακτικό (της τριμελούς επιτροπής) ηλεκτρονικής αποσφράγισης των δικαιολογητικών συμμετοχής και ορίστηκε ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών η 08-02-2021. Σύμφωνα με το πρακτικό, έγιναν δεκτές οι προσφορές των εταιρειών SYCHEM Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ, αποκλείστηκε η προσφορά της εταιρείας RENEL ΙΚΕ και στην αξιολόγηση της επιτροπής πρώτη ήταν η εταιρεία SYCHEM A.E. Το ότι, κατά της ανωτέρω απόφασης της Ο.Ε. κατατέθηκαν στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) προδικαστικές προσφυγές και από τις τρεις εταιρείες, που είχαν καταθέσει προσφορές για το έργο, αυτό αποτελεί συνήθη τακτική κάθε “αποκλεισμένης” εταιρείας, αν μη τι άλλο.

Όσον αφορά δε στους υπαινιγμούς του, που έχουν να κάνουν με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ, να τον ενημερώσω, αν δεν το γνωρίζει, ότι ο δήμος δεν μπορεί να παρέβη ποτέ, πουθενά και σε τίποτα. Κι ας θέλει να παρουσιάσει “αλλιώς” τα γεγονότα, γιατί έτσι “τους” συμφέρει... Του επιστρέφω, λοιπόν, του κ. Μερκούρη την “κατασκευασμένη” μομφή και του θυμίζω πως υπάρχει και η λέξη “διαφάνεια” (την οποία πρεσβεύω) στις διαδικασίες, που έχουν να κάνουν με το δήμο γιατί απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι αυτή η λέξη τού είναι, παντελώς, άγνωστη. Αν αυτά, τα οποία ισχυρίζεται, με το εν λόγω δελτίο Τύπου, υπάρχει έγγραφο που τα αποδεικνύει και τα επιβεβαιώνει, τον προ(σ)καλώ να το παρουσιάσει. Σε αντίθετη περίπτωση, για την καθ’ όλα συκοφαντική και κακεντρεχή συμπεριφορά του, πολύ σύντομα θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπος με την ελληνική δικαιοσύνη.

Και κάτι τελευταίο… Ο συγκεκριμένος κύριος, αν πράγματι ενδιαφερόταν για το καλό αυτού του τόπου και αν πράγματι αγαπούσε την Τριφυλία, θα έπρεπε να ζητήσει ένα τεράστιο συγγνώμη από το λαό της, γιατί αποδείχθηκε ανεπαρκής και όλα αυτά τα χρόνια τον αγνόησε επιδεικτικά και τον υποτίμησε. Γιατί, για το μόνο που φρόντισαν ο ίδιος και η δημοτική παράταξη στην οποία ανήκει, ήταν να “περιποιηθούν” αποκλειστικά και μόνο το χωριό τους, κάτι που είναι γνωστό τοις πάσι. Και εδώ, απ' ό,τι αποδεικνύεται, δυστυχώς γι’ αυτόν και κάποιους άλλους, βρίσκεται όλη η ουσία!».