Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 07:53

Καλαμάτα: Διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση για την πανδημία

Γράφτηκε από την

 

Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση για την πανδημία οργάνωσε προχθές Πέμπτη ο Δήμος Καλαμάτας, με θέμα “Πανδημία: ιικό φορτίο στα λύματα, self-test και πρόβλεψη της εξέλιξης”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Ομιλητές ήταν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ Δ. Παρασκευής και Ν. Θωμαΐδης, ενώ τον συντονισμό είχαν ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Π. Χαλβατσιώτης και ο αντιδήμαρχος Αν. Σκοπετέας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, ενώ τοποθετήσεις έγιναν από τον πρόεδρο του Π.Ι.Σ. Αθ. Εξαδάκτυλο, τον πρόεδρο του Ι.Σ. Μεσσηνίας Δ. Τζωρτζίνη, τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελ. Αλειφέρη και τον διευθυντή του Κ.Υ. Καλαμάτας Π. Κατσαφάδο.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “ως Δήμος Καλαμάτας πέρα από ενέργειες ενημέρωσης, μέσα από την ίδρυση του Συντονιστικού Κέντρου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με διαρκείς απολυμάνσεις, με στήριξη των δομών υγείας, του Κέντρου Υγείας, του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, με προμήθεια και παροχή τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού, με παροχή χώρων για τη διενέργεια ελέγχων, με την πρόσληψη δύο νοσηλευτριών που έχουν υποστηρίζουν το έργο της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ και με πολλές ακόμα δράσεις, επιχειρήσαμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Ακόμα και στη λειτουργία μας ως δήμος πήραμε σημαντικές πρωτοβουλίες, εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας νέες τεχνολογίες και προχωρώντας με ταχύτερα βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η υγειονομική κρίση, όπως όλα δείχνουν, έχει ως διέξοδο τον εμβολιασμό. Ενας εμβολιασμός που δεν έχει την ταχύτητα και την απόδοση που όλοι περιμέναμε. Ως δήμος έχουμε προτείνει και μπορούμε να υποστηρίξουμε τη λειτουργία ενός μεγα-εμβολιαστικού κέντρου στην Τέντα. Έχω ενημερώσει σχετικά την 6η Υ.ΠΕ”.