Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 19:09

Ξενώνας το παλιό Δημοτικό Σχολείο Χαραυγής

Γράφτηκε από την

 

Σε ιδιώτη, για να το μετατρέψει σε ξενώνα για επισκέπτες, αποφάσισε να παραχωρήσει με ενοίκιο το παλιό Δημοτικό Σχολείο Χαραυγής ο Δήμος Μεσσήνης, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια απόφαση που στη συνέχεια θα πάει στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία θα εγκρίνει τους όρους και τις προϋποθέσεις της σύμβασης παραχώρησης και τη διάρκειά της, καθώς και το ενοίκιο το οποίο θα πληρώνει ο ιδιώτης.

Κατά τη συζήτηση του θέματος ακούστηκαν σοβαρές αντιρρήσεις, όπως μεταξύ άλλων ότι ο δήμος απεμπολεί το δικαίωμα στην περιουσία του. Παράλληλα, ακούστηκαν μέχρι και προτάσεις για την μετατροπή του σχολείου σε μουσείο, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτσης, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, αλλά και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, μίλησαν για τις δυσκολίες και τα τεράστια κόστη συντήρησης για να γίνει κάτι τέτοιο ή να αξιοποιηθεί με άλλο τρόπο το σχολείο ώστε να μη ρημάζει και καταρρεύσει.

Η παραχώρηση σε ιδιώτη λύνει τα όποια ζητήματα ανακατασκευής του και αποφέρει κέρδος στο δήμο, τόνισε ο δήμαρχος. Επιπλέον, είπε, η μετατροπή του σε ξενώνα αξιοποιεί το κτήριο δίνοντας επιπρόσθετη αξία στην περιοχή τουριστικά. Επίσης, ο δήμαρχος χαρακτήρισε ευχής έργον το ενδιαφέρον του ιδιώτη, ο οποίος θα ανακατασκευάσει το κτήριο υπό την εποπτεία του δήμου.

Το θέμα πέρασε με τις θετικές ψήφους της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, με τη σημείωση του επικεφαλής της Τάσου Τσερπέ ότι λένε “ναι” γιατί συμφωνεί το Τοπικό Συμβούλιο, ενώ ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις της σύμβασης είπε ότι θα τοποθετηθούν όταν καταρτιστούν και πάει στην Οικονομική Επιτροπή.

Ο Γιώργος Τσώνης αποχώρησε εξαγριωμένος γιατί δεν τον άφησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Φύκιρης να αιτιολογήσει την αρνητική του ψήφο. “Σας καταγγέλλω για δικτατορία και αποχωρώ” είπε.

Ν.Κ.