Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 08:33

Καλαμάτα: Αρχές Μαΐου η σύμβαση για ανάπλαση πλατείας Υπαπαντής

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Αρχές Μαΐου η σύμβαση για ανάπλαση πλατείας Υπαπαντής

 

Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, πληροφόρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Παρασκευής – και ενημέρωσε για τις ενέργειες ανασκαφής των αρχαίων.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι θα προχωρήσει η σύνταξη του ανακεφαλαιωτικού - μειωτικού πίνακα για την εξαίρεση από το έργο της ανάπλασης του Ν/Α τμήματος, όπου θα γίνει ανασκαφή. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία της έγγραφης ενημέρωσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ότι το κόστος των ανασκαφών είναι 182.000 ευρώ, ότι θα γίνουν στο Ν/Α τμήμα της πλατείας και σε ένα μικρό τμήμα στη Χρυσοστόμου Θέμελη και ότι θα διαρκέσουν 9 μήνες.

Ο δήμαρχος είπε ότι οι ανασκαφικές εργασίες θα πραγματοποιούνται και στα δύο τμήματα ταυτόχρονα, χωρίς να επηρεάζεται το έργο της ανάπλασης. Πληροφόρησε πως ο δήμος συντάσσει κυκλοφοριακή μελέτη για τη Χρ. Θέμελη και, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προχωρά στην εξειδίκευση του υποέργου που αφορά την ανασκαφή των αρχαίων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER