Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 21:21

Παραίτηση Κοσμόπουλου με αιχμές για αναθέσεις από τη “Βιώσιμη Πόλη”

Γράφτηκε από την

Για εντελώς διαφορετικές απόψεις που έχει με τη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Βασίλης Κοσμόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από την Επιτροπή Παρακολούθησης στην προγραμματική σύμβαση με τη “Βιώσιμη Πόλη”.

Η παραίτησή του υποβλήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη, την περασμένη Παρασκευή.
Σε ανακοίνωση της παράταξής του “Καλαμάτα Μπροστά” για την παραίτησή του, επικρίνεται η δημοτική αρχή για διπροσωπία, για αδιαφανή λειτουργία και προκλητική εξυπηρέτηση ημετέρων.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται: “Η συνεχιζόμενη τακτική της δημοτικής αρχής να εμφανίζεται με δύο πρόσωπα, ανάγκασε τον Βασίλη Κοσμόπουλο σε παραίτηση από την Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης με τη «Βιώσιμη Πόλη». Στο ένα πρόσωπο του Ιανού η δημοτική αρχή εμφανίζεται χαμηλών τόνων, συναινετική, δήθεν αδίκως εγκαλούμενη. Στο άλλο συνεχίζει την αδιαφανή λειτουργία της εξυπηρετώντας προκλητικά ημέτερους (κομματικούς φίλους, φιλικά και συγγενικά πρόσωπα) χωρίς να δίνει καμία εξήγηση, καλυπτόμενη από τη «νομιμότητα». Επειδή «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», επειδή η «υπομονή έχει τα όριά της» και επειδή η πόλη έχει ανάγκη σύγχρονης διοίκησης και όχι της εποχής του τζουμπέ, ο Βασίλης Κοσμόπουλος διαχώρισε τη θέση του παραιτούμενος από την επιτροπή”.
Με την παραίτησή του ο Β. Κοσμόπουλος δήλωσε: “Δηλώνω την παραίτησή μου από την Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης με τη «Βιώσιμη Πόλη», διότι έχω εντελώς διαφορετικές απόψεις από τη δημοτική αρχή, ακόμα και σε θέματα στοιχειώδους συνεργασίας. Οντας ιδιαίτερα προσβεβλημένος, λυπάμαι που δεν υπέβαλα την παραίτησή μου νωρίτερα. Γι’ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, τους οποίους εκπροσώπησα στη συγκεκριμένη επιτροπή”.