Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 07:53

Αρχαία Πλατείας Υπαπαντής: Διαβεβαιώσεις Μηλίτση σε Μητροπολίτη για χρονοδιάγραμμα ανασκαφών (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την πίστη της ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για τις ανασκαφές των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής εξέφρασε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση στον μητροπολίτη Χρυσόστομο.

Και τον διαβεβαίωσε πως σε συνεργασία με το δήμο και την Εκκλησία δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία του ναού.

Αυτά μας μετέφερε σε χθεσινή δήλωσή του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, απαντώντας σε ερώτησή μας για τα αρχαία της Υπαπαντής, ενώ ενημέρωσε πως με επιστολή του της είχε εκφράσει  την ανησυχία του για τη λειτουργικότητα του ναού και τις ανασκαφές στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη.

Στη δήλωση - απάντησή του ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε: “Το πότε θα ξεκινήσει η ανασκαφική διαδικασία και η διαδικασία των αναπλάσεων δεν το γνωρίζω, δεν είναι δικό μου θέμα. Εγώ έστειλα μια επιστολή στην κ. Μηλίτση, στην οποία της έλεγα να μου γνωστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα των ανασκαφών σε σχέση προς την πλατεία, διότι μας ενδιαφέρει να ξέρουμε τι αναστάτωση θα δημιουργηθεί σε σχέση προς τη λειτουργικότητα του ναού. Της είπα ότι πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις ανασκαφές επί της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη, διότι είναι ένας νευραλγικός δρόμος από τη στιγμή που περνάνε με λεωφορεία. Μου απάντησε ότι όλα αυτά τα έχει λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της, τα μελετάει, πιστεύει ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και σε συνεργασία με το δήμο και την Εκκλησία δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία του ναού”.

Γ.Σ.