Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 15:45

Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο “Καλαμάτα - προσβασιμότητα στη ζωή”

Γράφτηκε από την
Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο “Καλαμάτα - προσβασιμότητα στη ζωή”

Προχωρούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία του φιλόδοξου έργου “Καλαμάτα - προσβασιμότητα στη ζωή”.

Χθες στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” Χρόνη Ακριτίδη, του αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη και του Γιάννη Τασσιόπουλου, συνιδιοκτήτη και εκπροσώπου των ιδιοκτητών του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλαση” και City Hospital (πρώην Λητώ) στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει προς ψήφιση προγραμματική σύμβαση που θα αφορά τη συνεργασία Δήμου Καλαμάτας, “Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.” και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέσα από την οποία θα προκύψει η τεχνική έκθεση, ο φάκελος μελετών και ο προϋπολογισμός του έργου. Εκτιμάται ότι εντός του Ιουνίου οι αρχικοί στόχοι που έχουν τεθεί, θα έχουν αποτέλεσμα, προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί πρόταση (τεχνική έκθεση και ενδεικτικός προϋπολογισμός) στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο “Καλαμάτα - προσβασιμότητα στη ζωή” αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή, προκειμένου να καταστεί η Καλαμάτα πόλη - πρότυπο στην προσβασιμότητα. Οπως είχε σημειωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την παρουσίαση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, φιλοσοφία του έργου, για το οποίο έχει ενημερωθεί σχετικά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, είναι η διαρκής βελτίωση υπηρεσιών και υποδομών στην πόλη με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία. Με το έργο αυτό επιδιώκεται να γίνει προσβάσιμο όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης στα άτομα με αναπηρία και η Καλαμάτα να μπει δυναμικά στο χάρτη του ιατρικού τουρισμού, επιδιώκοντας να προσελκύσει τα 2,5 εκατομμύρια Ευρωπαίων και άλλων πολιτών με αναπηρία.


NEWSLETTER