Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 09:04

Στις θέσεις τους στα χωριά τα πυροσβεστικά του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Στις θέσεις τους στα χωριά τα πυροσβεστικά του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

Στις θέσεις τους στα χωριά του Δήμου Καλαμάτας βρίσκονται από χθες τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, προκειμένου να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και να προλάβουν ενδεχόμενες πυρκαγιές πριν επεκταθούν.

Η αναχώρησή τους έγινε χθες το μεσημέρι από τα συνεργεία του δήμου παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και των διοικητών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας Δημήτρη Γεωργανά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Θανάση Κατσαφάδου, καθώς και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Ζαφειρόπουλου.

Πριν την αναχώρησή τους, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος δήλωσε ότι “η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη άμυνα έναντι του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική -στο πρόσωπο των διοικητών να ευχαριστήσω όλους τους πυροσβέστες για το έργο που προσφέρουν- σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων, με τους εθελοντές, με τους φορείς, με τους  πολίτες, όλοι μαζί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ο δήμος μας, με το στόλο και τα μέσα που διαθέτει, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πυροσβεστική δύναμη στη Μεσσηνία. Καλή αντιπυρική περίοδο να έχουμε. Να ευχηθούμε τα πυροσβεστικά μας μέσα να μη χρειαστεί να επέμβουν”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος στάθηκε στην ετοιμότητα του δήμου και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ ανέφερε ότι πάντα τον επιχειρησιακό συντονισμό και τον πρώτο λόγο τον έχει η Πυροσβεστική.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας - πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι αρωγός σε όλο το νομό, καθώς τα οχήματά του βοηθούν στην κατάσβεση πυρκαγιών κι εκτός δήμου. Παρατήρησε πως τα οχήματά του έχουν βοηθήσει στην πρόληψη και την καταστολή αγροτοδασικών πυρκαγιών, καθώς είναι μικρά και άμεσης επέμβασης, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και για κανέναν λόγο να μην ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας - αντιπύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος ανέφερε ότι τα οχήματα του δήμου είναι ευέλικτα και βοηθούν κυρίως στην κατάσβεση αγροτικών πυρκαγιών.

Και οι δύο διοικητές ευχαρίστησαν το δήμο για τη βοήθεια και την άψογη συνεργασία.

Τέλος, να αναφερθεί ότι και φέτος ο δήμος θα προσλάβει 40 πυροφύλακες.


NEWSLETTER