Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 08:13

Αυτόματος δειγματολήπτης για κορονοϊό στο βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αυτόματος δειγματολήπτης για κορονοϊό στο βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας

Φορητός αυτόματος δειγματολήπτης έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας, για την αυτόματη λήψη αντιπροσωπευτικών δειγμάτων υγρών αποβλήτων, στην προσπάθεια προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο δειγματολήπτης, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, καθημερινά και όλο το 24ωρο μέσω αυτόματου προγραμματισμού αποθηκεύει κι επιτρέπει την αυτόματη λήψη αντιπροσωπευτικών δειγμάτων υγρών αποβλήτων. Σε συνδυασμό με εργαστηριακές δοκιμές βοηθά στην αποτύπωση της τάσης που καταγράφεται στην περιοχή, δίνοντας δεδομένα σημαντικά για τη λήψη μέτρων πρόληψης ενάντια στην πανδημία.

Η τοποθέτησή του έγινε μετά από πρόταση του καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ και άμισθου συμβούλου του δήμου για θέματα Υγείας, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, καθώς τα αντιπροσωπευτικά δείγματα είναι το κλειδί για ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα παρακολούθησης υγρών αποβλήτων για την πανδημία.

Στο μεταξύ χθες ο κ. Χαλβατσιώτης ήταν στην Καλαμάτα και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, στο πλαίσιο της επικοινωνίας με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας και της παρακολούθησης μέτρων που λαμβάνονται και τοπικά ενάντια στον ιό.

Κατά τη συνάντηση καθορίστηκε το αντικείμενο της επόμενης επιστημονικής ημερίδας, που θα αφορά την πανδημία και την εκπαίδευση ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ενώ συζήτηση υπήρξε και για το πρόγραμμα παρακολούθησης υγρών αποβλήτων στον βιολογικό καθαρισμό.


NEWSLETTER