Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 09:53

Σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Νέδοντα

Γράφτηκε από τον

Στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, κλειστού τύπου, σε δημοτικό οικόπεδο δίπλα στον Νέδοντα -βορειότερα από το σημείο όπου γίνεται σήμερα η διαδικασία αυτή- θα προβεί ο Δήμος Καλαμάτας.

 

Οπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, οι αρχικές διαδικασίες για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτιμάται ότι σχετικά σύντομα θα γίνει δυνατή η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σταθμός θα είναι κλειστού τύπου, με τα απορριμματοφόρα να ανεβαίνουν σε ράμπα και από αυτή να αδειάζουν σε ειδική χοάνη, που θα καταλήγει σε πρες κοντέινερ -χωρίς σε κανένα σημείο της διαδικασίας να έρχονται τα απορρίμματα σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

Εξ άλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει να εγκαταστήσει 70 επιπλέον υπόγειους κάδους, σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας.

Η δράση αυτή προγραμματίζεται να υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, με τον δήμο να προετοιμάζει ήδη την σχετική πρόταση, ώστε να τύχει της σχετικής χρηματοδότησης.