Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 16:00

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για δράσεις δημοτικής αρχής Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για δράσεις δημοτικής αρχής Τριφυλίας

Κριτική στις δράσεις της δημοτικής αρχής Τριφυλίας ασκεί η κοινοτική παράταξη Φιλιατρών «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για ζητήματα που αφορούν την πόλη τους.

Επισημαίνουν παράλληλα τις παρεμβάσεις που έχουν κάνει στο Τοπικό Συμβούλιο, για τις οποίες δικαιώνονται, όπως είναι η διάνοιξη της οδού που οδηγεί στο νέο γήπεδο της πόλης, σημειώνοντας πως δεν είναι τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του κοινοτικού συμβούλου Βασίλη Σπυρόπουλου τονίζεται: «Ο λόγος των "Ανυπότακτων Φιλιατρών" είναι κριτικός - αποκαλυπτικός απέναντι στη δημοτική αρχή της «Ανόδου», όπως και στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Έχει ένα και μόνο σημείο αναφοράς: το συμφέρον της πόλης που είναι το συμφέρον των πολλών. Αυτό επιτυγχάνεται με το σεβασμό και την εφαρμογή των νόμων. Οποιαδήποτε άλλη διοικητική πρακτική είναι σαθρή, κοντόφθαλμη και ζημιογόνα για την πόλη, αλλά και ψηφοθηρική. Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" ήταν και είναι σταθερά κι αμετακίνητα ενάντια σε κάθε πολεοδομικό έγκλημα. Έχουν γίνει πάρα πολλά πολεοδομικά εγκλήματα στην πόλη στο παρελθόν, με καταστροφικές συνέπειες. Σήμερα οι πολεοδομικές παραβάσεις συνεχίζονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διάνοιξη της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Περιοχή όπου η «Άνοδος» ποδοπατούσε βάναυσα το ρυμοτομικό σχέδιο. Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" επέμεναν στην εφαρμογή των πολεοδομικών κανόνων στη Χαριλάου Τρικούπη, δικαιώθηκαν και σταμάτησαν οι αδικίες σε βάρος της πόλης και των δημοτών.

Όσον αφορά τη διάνοιξη της “παραμελημένης” δημοτικής οδού που οδηγεί στο νέο γήπεδο της πόλης των Φιλιατρών, δεν έγινε τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου. Μια θέση που εξέφρασαν τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" στην με αρ. 10/2021 απόφαση συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών. Η άποψη των "Ανυπότακτων Φιλιατρών" ήταν μειοψηφική. Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" χαίρονται που άνοιξε ο συγκεκριμένος δρόμος, διότι δικαιώθηκε η θέση τους -έστω κι εκ των υστέρων- και ταυτόχρονα έτσι αναπτύσσεται η συγκεκριμένη περιοχή. Τα μεγάλα λόγια είναι φτώχεια. Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" προτρέπουν τη δημοτική αρχή της «Ανόδου» και των συνεργατών της να εφαρμόζει τους πολεοδομικούς κανόνες. Να υπερασπίζεται τη δημόσια περιουσία και να μην την μετατρέπει σε εν δυνάμει επαγγελματικούς χώρους. Μιλάμε για την ανατολική πλευρά της πλατείας, όπου έχει αποφασιστεί να δοθεί τμήμα της παιδικής χαράς σε ιδιώτες προς επαγγελματική χρήση. Για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν θα πούμε ότι υπήρξε παραποίηση της θέσης των "Ανυπότακτων Φιλιατρών" στα πρακτικά της απόφασης. Λέμε με σιγουριά ότι η θέση των "Ανυπότακτων Φιλιατρών" διαστρεβλώθηκε! Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" έχουν σταθερά κι αμετακίνητα την άποψη πως η δημόσια περιουσία δεν αποδομείται, δεν υποβαθμίζεται, δεν παραχωρείται προς επαγγελματική χρήση σε κανέναν ιδιώτη. Παρόλα αυτά προωθήθηκε αλλοιωμένα η προαναφερθείσα σταθερή θέση μας με την υπ’ αρ. 13/2021 απόφαση συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών προς την γνωμοδοτική Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και όχι μόνο. Η παραπάνω ενέργεια έγινε αντιληπτή μέσω του «Διαύγεια». Καταγγέλλουμε δημόσια τη συγκεκριμένη αυτή ενέργεια, η λύση στο ζήτημα αυτό θα δοθεί μέσα από την ισχύουσα νομολογία.

Στον πεζόδρομο επιχειρείται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ράμπα διπλής χρήσης (ΑΜΕΑ - φορτοεκφόρτωσης) κατόπιν απαίτησης γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην πόλη μας. Γι’ αυτές τις διοικητικές πρακτικές όπως και για οποιεσδήποτε άλλες που αντίκεινται στους πολεοδομικούς κανόνες, θα υπάρξουν προσφυγές από τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών και κατά συνέπεια των κατοίκων αυτής της πόλης έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι θα πρέπει να διαχειρίζονται με απόλυτο σεβασμό! Το “απέραντο εργοτάξιο” για το οποίο μιλάτε κύριοι της «Ανόδου» είναι πάνω σε δύο εν δυνάμει “ατομικές βόμβες”: δίκτυο ύδρευσης και δίκτυο αποχέτευσης. Γνωστά προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη. Τώρα εσείς γιατί δεν το αντιλαμβάνεστε, είναι άξιον απορίας. Υπάρχει απάντηση και είναι η εξής: αυτοσυσκέπτεστε! Αυτό λοιπόν το εργοτάξιο για το οποίο υπερηφανεύεστε, πέρα από το ότι το βρήκατε “προίκα”, “μπάζει” ποιοτικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε στην οδό Βορείου Ηπείρου, έχει καταρρεύσει. Η ασφαλτόστρωση διαλύεται. Η κοινωνία βλέπει και γνωρίζει.

Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" μιλάνε και θα μιλάνε πάντα μακριά από κάθε ιδιοτέλεια, ελέγχοντας κάθε δημοτική εξουσία, με στόχο το συμφέρον της πόλης, την ανατροπή της υπάρχουσας παρακμιακής κατάστασης και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Αυτό με το οποίο θα κλείσουμε, δεν είναι κάτι άσχετο. Τα φλωρεντιανά σιντριβάνια της πόλης μας ήταν και είναι μες στη βρομιά, μηδέ εξαιρουμένης της 25ης Μαρτίου και της Αναστάσεως έως και σήμερα. Τα νερά τρέχουν στους δρόμους, ενώ κάθε σταγόνα νερού θεωρείται πολύτιμη. Τα σκουπίδια παραμένουν ως μια ακόμα πηγή μόλυνσης. Συντοπίτες/σσες, μην ανησυχείτε! Ο χωρίς απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου τοποθετημένος φωτεινός πίνακας προπαγάνδας δίπλα ακριβώς από το σιντριβάνι της Πλατείας Καποδιστρίου, κατά τα άλλα γράφει: «Μένουμε Ασφαλείς»! Αυτή είναι η εικόνα της πόλεως των Φιλιατρών, άντε και σε ανώτερα!

Η ανάπτυξη των Φιλιατρών περνάει μέσα από την επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: Δήμος Φιλιατρών. Οι καλλικρατικές δομές είναι μητροπολιτικοί σχεδιασμοί, ωφελούν μόνο την έδρα».


NEWSLETTER