Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 15:40

Μεσσηνία: Σύσκεψη για το νερό άρδευσης των Βρυσών Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Σύσκεψη εργασίας στα γραφεία της ΔΑΟΚ Τριφυλίας για αρδευτικά ζητήματα της Κοινότητας Βρυσών του Δήμου Τριφυλίας συντόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Σε αυτήν συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του αρδευτικού δικτύου Γιάννης Θεοδωρόπουλος, καθώς και τα μέλη της επιτροπής. Από πλευράς υπηρεσιακών στελεχών, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο διευθυντής Τεχνικών Εργων Κυριάκος Μπεχράκης.

Αποφασίστηκε να επισκεφθούν την περιοχή υδρογεωλόγος και πολιτικός μηχανικός, οι οποίοι θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου και τη δυνατότητα επέκτασής του, ενώ η ΔΑΟΚ Τριφυλίας θα αποτυπώσει την υφιστάμενη αρδευόμενη περιοχή αλλά και λοιπές προς άρδευση εκτάσεις. Ακολούθως τα παραπάνω θα οδηγήσουν στο κατάλληλο έργο αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου, το οποίο αρδεύει περίπου 700 στρέμματα.

Ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε μετά τη σύσκεψη: "Στηρίζουμε ως Περιφέρεια την πρωτογενή παραγωγή μέσω της βελτίωσης- αναβάθμισης όχι μόνο των αρδευτικών υποδομών αλλά και μέσω του προγραμματισμού της μελέτης νέων έργων, με στόχο την αύξηση της παραγωγής και τη βελτίωση της οικονομικής θέσης των αγροτών μας".