Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 21:17

Τι συμβαίνει με τις διακοπές νερού στην Τριφυλία

Τι συμβαίνει με τις διακοπές νερού στην Τριφυλία

 

Τα παλιά δίκτυα ωστόσο φαίνεται ότι είναι η αιτία των πολύ συχνών διακοπών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, ο οποίος μιλώντας στην «Ε» για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές τόνισε:

«Υπάρχει πρόβλημα με τα δίκτυα ύδρευσης λόγω της παλαιότητάς τους. Το προσωπικό της ΔΕΥΑΤ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και υπερβάλλουν εαυτούς να αποκαθιστούν τις βλάβες το συντομότερο δυνατό. Δουλεύουν ακόμη και Σαββατοκύριακα, όποια ώρα χρειαστεί και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε. Από την πλευρά μας κάνουμε ενέργειες για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Πιο συγκεκριμένα ήδη είναι στο υπουργείο Εσωτερικών η μελέτη για την αντικατάσταση του δικτύου Αλικοντούζι - Γαργαλιάνοι. Προχωράμε για ένταξη το έργο της τηλεμετρίας σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, ενώ για την Κυπαρισσία προχωράμε τη μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.

Ενόψει καλοκαιριού, καθώς διανύουμε μια περίοδο παρατεταμένης ανομβρίας κάνουμε ενέργειες για ενίσχυση, για να αυξήσουμε την ποσότητα νερού τόσο στην Κυπαρισσία όσο και στους Γαργαλιάνους».