Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 08:37

Κικίλιας στο Δημαρχείο Καλαμάτας: Πρόταση δημιουργίας σύγχρονου Κέντρου Ακτινοθεραπείας

Γράφτηκε από την

 

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τον υπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ ακολούθησε σύσκεψη, παρουσία του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και αντιδημάρχων της Καλαμάτας.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, καθώς και αναφορά στο ρόλο της αυτοδιοίκησης στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Ο υπουργός σημείωσε τη σημαντική συνεισφορά των δήμων, από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης,και επίσης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο, με στόχο την αναβάθμιση και ενίσχυση των δομών υγείας, τον εξορθολογισμό του συστήματος μέσα από την κτηριακή, ψηφιακή και ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της χώρας, μέσω του RRF.

Ο κ. Βασιλόπουλος συζήτησε με τον κ. Κικίλια την πρόταση δημιουργίας σύγχρονου Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, την οποία έχει καταθέσει στον υπουργό και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη. Επίσης ενημέρωση υπήρξε για τη συνεργασία του δήμου με όλες τις δομές υγείας της περιοχής, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ανέφερε: «Να ευχαριστήσω τους δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης για την άριστη συνεργασία που έχουμε. Αναγνωρίζω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση εδώ στη Μεσσηνία, εδώ στην Καλαμάτα, βοήθησε ενεργά την Υγειονομική Περιφέρεια και εμάς όλους, το Νοσοκομείο μας, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, τους Σταθμούς του ΕΚΑΒ. Επαναλαμβάνω, προχωράνε οι εμβολιασμοί μας σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και όλοι συμβάλλουμε σε αυτό, αλλά χαίρομαι που βλέπω ότι συμβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο να τηρούμε τα μέτρα και να προσέχουμε. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εδώ, συνεργασίας και κοινής προσπάθειας που έχει αποφέρει αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Να καλωσορίσω τον υπουργό μας, Βασίλη Κικίλια στην περιοχή μας και στο Δημαρχείο. Στο πρόσωπό του να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ως τοπική αυτοδιοίκηση κάναμε αυτό που έπρεπε. Συνεργαστήκαμε με όλους, συνεργαστήκαμε με τις δομές υγείας της περιοχής, με τον ΥΠΕάρχη, ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την πατρίδα μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και το επόμενο διάστημα. Αναφέραμε στον υπουργό ότι είμαστε εδώ, αν χρειαστεί σε οποιοδήποτε τομέα, ακόμα και αν χρειάζονται προσλήψεις, οπουδήποτε να βοηθήσουμε, να παραχωρήσουμε κι άλλους χώρους. Και αν χρειαστεί να υποστηρίξουμε και ένα μέγα εμβολιαστικό κέντρο -εφόσον υπάρχουν εμβόλια βέβαια-, να το πράξουμε για το καλό της περιοχής μας και να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την Πολιτεία».

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος με τη σειρά του δήλωσε: "Η υγειονομική κρίση μάς έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε πραγματικά, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε αποτελέσματα. Ύστερα από τον υποδειγματικό τρόπο που λειτούργησε η κυβέρνηση κατά την άποψή μου από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έπρεπε και εμείς να συμβάλουμε τα μέγιστα. Πραγματικά μέσα από ένα πλαίσιο πολύ καλής συνεργασίας και με την 6η ΥΠΕ και με τον κ. Καρβέλη αλλά και με τον ΕΟΔΥ, εμείς ως Δήμος Μεσσήνης συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια.  Καθημερινά, ανάλογα και με την περίοδο της πανδημίας, προσαρμοζόμαστε και φέραμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Όμως μου δόθηκε και η ευκαιρία να μιλήσω στον κ. υπουργό για χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και θα πρέπει κάποια στιγμή, μετά την υγειονομική κρίση, να τα αντιμετωπίσουμε. Προβλήματα όπως είναι η ενίσχυση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, όπως είναι τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία. Όμως αυτή είναι μια συζήτηση που μου υποσχέθηκε ο υπουργός μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης, πράγμα το οποίο είναι φυσικό".