Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 08:00

Καλαμάτα: Seatrac φέτος σε 4 παραλίες (βίντεο)

 

Τοποθετούνται αυτές τις ημέρες στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας τα πρώτα δύο μηχανήματα Seatrac, που επιτρέπουν σε συνανθρώπους μας με προβλήματα κινητικότητας να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα.

Η αρχή έγινε χθες στην ακτή μπροστά από την εκκλησία της Ανάστασης, ενώ σήμερα θα ακολουθήσει και η τοποθέτηση του Seatrac στην ακτή στο τέρμα της Ναυαρίνου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, μηχανήματα Seatrac θα τοποθετηθούν στις παραλίες της Μικρής Μαντίνειας και στον Κορδία, στη Δυτική Παραλία, για πρώτη φορά.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “η Καλαμάτα είναι μία πόλη φιλική, από τους πρωτοπόρους δήμους στην τοποθέτηση τέτοιων μηχανημάτων για την εξυπηρέτηση αναγκών ατόμων με κινητικά προβλήματα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα”.

Οσον αφορά το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την προμήθεια επιπλέον 5 μηχανημάτων, ο δήμαρχος δήλωσε πως έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις, λόγω ενστάσεων μεταξύ των εταιρειών που έχουν καταθέσει προσφορές.

Παράλληλα, συνεχίζονται επί της οδού Ναυαρίνου οι συντηρήσεις από συνεργεία αυτεπιστασίας του δήμου, ενώ ξεκίνησε η τοποθέτηση των ναυαγοσωστικών πύργων και αστικού εξοπλισμού (καλαθάκια κ.λπ.).