Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 15:40

Δήμος Καλαμάτας: Ικανοποίηση για το κτήριο Ηλεκτρικής Εταιρείας

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Ικανοποίηση για το κτήριο Ηλεκτρικής Εταιρείας

Την απόφαση ένταξης του έργου αξιοποίησης του διώροφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, προϋπολογισμού 831.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”, αποδέχθηκε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, με τηλεδιάσκεψη.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης παρατήρησε ότι το κτήριο αυτό μαζί με το ΔΗΠΕΘΕΚ θα αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο και θα δημιουργηθεί μια ελκυστική υποδομή στην πόλη.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που είχε ξεκινήσει από τις μελέτες, επεσήμανε ότι πρέπει να ξαναζωντανέψει ο χώρος και πως θα αρθεί η επικινδυνότητα του κτηρίου.

Ο σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Λεωνίδας Λιάππας χαιρέτισε την προοπτική αξιοποίησης του κτηρίου και ευχήθηκε να γίνει το ίδιο και με άλλα κτήρια που ρημάζουν στην πόλη.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη για την αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, που έχει εγκρίνει παλιότερα η Οικονομική Επιτροπή, “στόχος των παραπάνω επεμβάσεων είναι η αξιοποίηση, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτηριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του. Ο εκσυγχρονισμός του συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου σε συνδυασμό με την επισκευή του διώροφου νεοκλασικού, όπου θα στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, ανάγνωση θεατρικών έργων κ.λπ.) θα αναβαθμίσει την 30ετή πολιτιστική παρέμβαση του Δημοτικού Θεάτρου στην πόλη”.


NEWSLETTER