Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 21:44

Επίσκεψη Σταμάτη σε καταυλισμούς Ρομά

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Σταμάτη σε καταυλισμούς Ρομά


Στην Καλαμάτα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και πέρα από τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, επισκέφθηκε τους καταυλισμούς Ρομά στην Αγία Τριάδα και την Μπιρμπίτα.

Η επίσκεψη έγινε, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, σε συνέχεια της επικοινωνίας που υπάρχει για την αντιμετώπιση θεμάτων της περιοχής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Ο δήμαρχος συνόδευσε τον κ. Σταμάτη στην επίσκεψη στον καταυλισμό Ρομά της Αγίας Τριάδας, παρουσία της γ.γ. του δήμου Μαρίας Νταμάτη. Ο κ. Σταμάτης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων (Φυλή Χαλκιδαίων) Αγίας Τριάδος Καλαμάτας Βασίλη Δημητρίου και άλλα μέλη του συλλόγου για τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ έγινε συζήτηση με σκοπό την εξεύρεση λύσεων εντός του πλαισίου που ορίζουν οι νόμοι. Επίσης, τέθηκαν ως θέματα και αναμένεται να εξεταστεί η προοπτική μετεγκατάστασης, οι δυνατότητες ενεργοποίησης επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, κ.ά.
Από την πλευρά του ο Δήμος Καλαμάτας υπενθυμίζει ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία υποκαταστήματος Κέντρου Κοινότητας για Ρομά.


NEWSLETTER