Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 08:33

Καλαμάτα: Απάντηση Βασιλόπουλου σε Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών για το Μνημείο Φωτός

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Απάντηση Βασιλόπουλου σε Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών για το Μνημείο Φωτός

“Μαθήματα πολιτικής και ηθικής δεν δεχόμαστε" δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος για το έργο “Μνημείο Φωτός”.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο δήμαρχος ανέφερε:

“Αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα που αφορά το «Μνημείο Φωτός», καθώς με έκπληξη διαπίστωσα ότι στην με αριθ. πρωτ.: 1957/3-6-21 επιστολή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος γίνονται εκ νέου ανακριβείς και άστοχες αναφορές.

Συγκεκριμένα στην με αριθ. πρωτ.: 43696/25-5-21 επιστολή μου προς την πρόεδρο του ΕΕΤΕ κ. Εύα Μελά ανέφερα συγκεκριμένα:

«Κυρία πρόεδρε του ΕΕΤΕ, Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 1813/ 21.5.2021 επιστολή σας με θέμα “Εικαστικό έργο για το 1821”, σας γνωρίζουμε ότι οι καταγγελίες - πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση σας και αναφέρονται στην επιστολή σας βρίθουν ανακριβειών. Με την επιστολή μου και προκειμένου να έχετε πληρέστερη ενημέρωση επί του θέματος επισυνάπτονται τα ακόλουθα:

Α. Η 239/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας για την αποδοχή δωρεάς έργου τέχνης. Β. Η 27/2021απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, ως το αρμόδιο συλλογικό όργανο για την χωροθέτηση, συμπεριλαμβανομένης της γνωμοδοτικής απόφασης του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας. Γ. Τα σχέδια του έργου και η ανάλυση τους από τον δημιουργό του, μέλος του ΕΕΤΕ, διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, γλύπτη, Παναγιώτη Λαμπρινίδη.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση».

Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε άλλη αναφορά στην επιστολή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με αφορά είναι ψευδής. Δυστυχώς, για λόγους που προφανώς δεν είναι αρμοδιότητά μου να εξηγήσω, το ΕΕΤΕ έσπευσε να κρίνει και να αξιολογήσει ένα έργο αρκούμενο σε «πληροφορίες», κάτι που δυστυχώς μοιάζει να συνεχίζει να πράττει. Δεν μπήκε καν στο κόπο να διαβάσει ως φαίνεται ούτε την εισήγηση και τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής, προφανώς ούτε τα άλλα επισυναπτόμενα στη επιστολή μου. Οι ρόλοι και αρμοδιότητες όλων μας είναι διακριτοί. Αλλωστε για τις επιλογές μας όλοι θα κριθούμε. Μαθήματα πολιτικής και ηθικής όμως δεν δεχόμαστε”.

* Σε δήλωσή του, νωρίτερα χθες, ο κ. Βασιλόπουλος διευκρίνισε ότι τα ψέματα του Εικαστικού Επιμελητηρίου είναι η αναφορά σε νέα επιστολή του που έλαβε προχθές Πέμπτη, πως αυτός είχε πει ότι “το έργο χρηματοδοτείται με 65.000 ευρώ από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο”. “Ποτέ δεν είπα τέτοια πράγματα εγώ, ποτέ δεν έχω κάνει αναφορά στο ποσό” δήλωσε ο δήμαρχος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER