Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 20:04

Δικτατορικές διοικητικές πρακτικές καταγγέλλουν τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά»

Γράφτηκε από την
Δικτατορικές διοικητικές πρακτικές καταγγέλλουν τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά»

Δικτατορικές διοικητικές πρακτικές καταλογίζει στη δημοτική αρχή Τριφυλίας ο κοινοτικός σύμβουλος Φιλιατρών με τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» Βασίλης Σπυρόπουλος.

Χαρακτηριστικά τονίζει ότι οι αποφάσεις του δημάρχου δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία και καταργεί τα θεσμοθετημένα όργανα και τους νόμους. Καλεί μάλιστα την αντιπολίτευση να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο που είναι ελεγκτικός και να πάρει θέση.
Αναλυτικά ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει: «Στη δημοκρατία η άσκηση διοίκησης γίνεται μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας. Με σημείο αναφοράς πάντα τις δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς και την εφαρμογή των νόμων. Οι πρακτικές του σημερινού δημοάρχοντα και των συν αυτώ, δεν έχουν καμία επαφή με τη δημοκρατία, με τα θεσμοθετημένα όργανά της τα οποία καταργούν, π.χ. Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών. Πόσο δε μάλλον με τους νόμους.
Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" καταγγέλλουν για άλλη μια φορά στη φιλιατρινή κοινωνία τις δικτατορικές πρακτικές διοίκησης της "Ανόδου". Καλούν δημόσια πλέον την αντιπολίτευση να εξασκήσει το θεσμικό της ρόλο που είναι ελεγκτικός και κατά συνέπεια να πάρει θέση. Ο μη σεβασμός των θεσμικών οργάνων και νόμων είναι τροχοπέδη ανάπτυξης για τα ρημαγμένα Φιλιατρά και όχι μόνο. Η δε εφαρμογή των νόμων, πέρα από παράγοντας δικαιοσύνης, λειτουργεί και ως εφαλτήριο ανάπτυξης. Όλες οι μονομερείς ενέργειες της "Ανόδου" θα καταγγελθούν σε κάθε επίπεδο ελέγχου. Η καταγγελία θα κοινοποιηθεί επίσης σε κάθε όργανο του ελληνικού κράτους. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" για το συμφέρον του τόπου και ενάντια σε κάθε ψηφοθηρική δικτατορική διοικητική πρακτική, θα απαιτήσουν την εφαρμογή τους. Για να ξεφύγουμε από την παρακμή. Το 50 - 55% της κοινωνίας απέχει από τις εκλογές, διότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και υπάρχει ατιμωρησία. Μάλιστα, ο σοφός λαός χρησιμοποιεί τη φράση: “για την κουτάλα τρέχουν όλοι τους”. Ως μονομερείς ενέργειες χαρακτηρίζουμε όλες εκείνες τις ενέργειες - αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών. Ενδεικτικά αναφέρουμε: την τοποθέτηση πινακίδων οδοσήμανσης, πινακίδων του ΚΟΚ κ.λπ. Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" επικεντρώνονται στη “διάνοιξη” της οδού Σωτηροπούλου. Υπήρχε άδεια κατεδάφισης για τη μάντρα; Για τα υλικά κατεδαφίσεως και εκσκαφών τηρήθηκαν όσα ορίζει ο νόμος για τη διαχείρισή τους; Μπορούμε να βάλουμε πολλά ερωτήματα, εστιάζουμε σε ένα και το απευθύνουμε στους/στις δημοάρχοντα, γενική γραμματέα, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, την Υπηρεσία Δόμησης και στην αντιπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας. Ρωτάμε: Εφαρμόζονται οι πολεοδομικοί κανόνες στη “διάνοιξη” της οδού Σωτηροπούλου;
Συντοπίτες/σσες, κλείνουμε τη συγκεκριμένη μας παρέμβαση με την παράφραση ενός γνωστού λαϊκού γνωμικού: να σταματήσουμε να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας. Επιστροφή στο αυτοδιοίκητο Δήμος Φιλιατρών, χωρίς την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος. Λόγω του ότι οι νόμοι είναι κανόνες ομαλής κοινωνικής συμβίωσης, απαιτούμε την εφαρμογή τους, την αποπομπή και τιμωρία των επίορκων ιθυνόντων, καθώς και τη στέρηση συνταξιοδότησης όλων εκείνων των δημάρχων που έχουν επιορκήσει.
Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" δεν δειλιάζουν, δεν φοβούνται! Αγωνίζονται ασυμβίβαστα για μια χρηστή, διάφανη διοίκηση που υπηρετεί την πόλη, τους πολλούς και όχι τους λίγους».

 


NEWSLETTER