Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 08:46

Υπογραφή σύμβασης για σχολείο Κορώνης

Γράφτηκε από την
Υπογραφή σύμβασης για σχολείο Κορώνης

 

Σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης υπογράφηκε χθες στην Κορώνη η σύμβαση για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος (Γυμνασίου - Λυκείου) Κορώνης, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Πύλου - Νέστορος, το σχολικό συγκρότημα θα ανεγερθεί στην είσοδο της Κορώνης και σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Οραματιστής του έργου υπήρξε ο πρώην δήμαρχος Κορώνης Θεόδωρος Σαλαντής, ενώ συνεχιστής του ήταν ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, με τον σημερινό δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα να υλοποιεί το όραμα της τοπικής κοινωνίας.

Τη σύμβαση συνυπέγραψαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “Στάθης Κοκκίνης, Τεχνολογία 2020 Α.Ε.» Γεώργιος Καπερώνης.

Ευχαριστώντας τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, για τη συμβολή τους στην προετοιμασία του έργου, ο δήμαρχος Π. Καρβέλας δήλωσε: “Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σημαντικοί συμπαραστάτες υπήρξαν οι πρώην δήμαρχοι Σαλαντής και Καφαντάρης, καθώς και το Μανιατάκειον Ιδρυμα. Μέσα από αυτή την πορεία η νοτιοανατολική Μεσσηνία αποκτά ένα σύγχρονο διδακτήριο, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός τόπου με μεγάλες προοπτικές”.

Με τη σειρά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τόνισε τη σημαντικότητα της ημέρας, αναφέροντας την αγαστή συνεργασία τοπικής Εκκλησίας και δήμου στα θέματα της παιδείας. “Οι επενδύσεις αποτελούν αναγκαίο συστατικό της ανάπτυξης και της ευημερίας σε έναν τόπο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, μηχανικός Γ. Καπερώνης δήλωσε: “Αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα του νέου εκπαιδευτηρίου της Κορώνης για την περιοχή και τις εκπαιδευτικές λειτουργίες της, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το σύνολο του επιστημονικού και τεχνικού μας δυναμικού, προκειμένου να πετύχουμε το κατά δυνατόν άριστο αποτέλεσμα”.

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης παρέστησαν ο πρώην δήμαρχος Κορώνης Θ. Σαλαντής, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σιψάς, Διονύσιος Αγγελόπουλος και Αναστάσιος Χρονόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνης Νίκος Γιαλλελής, ο γ.γ. του δήμου Βασίλης Τσώνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΠΑΝ Θεόδωρος Χαραμαράς κι εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.


NEWSLETTER