Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 21:07

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» καταγγέλλουν διοικητική αδιαφάνεια

Γράφτηκε από την

 

Διοικητική αδιαφάνεια καταλογίζει στη δημοτική αρχή Τριφυλίας ο κοινοτικός σύμβουλος Φιλιατρών Βασίλης Σπυρόπουλος, με αφορμή τη διάνοιξη οδών στα Φιλιατρά.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπυρόπουλος τονίζει: «Συνδημότες/σσες, τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη των Φιλιατρών υπέβαλαν (αρ. πρωτ: 6909/9-6-2021) και σε πρώτο επίπεδο στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας τα παρακάτω ερωτήματα: “Κατά τη διάνοιξη της οδού Βασιλέως Γεωργίου, από τη συμβολή με την οδό Ι. Λουρίδα στο ύψος του Γυμναστηρίου Πυθαγόρα Φαρμάκη, έως την οδό Βασιλέως Παύλου, ερωτάσθε εάν τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις αναφορικά με το σχέδιο πόλεως Φιλιατρών. Επίσης ερωτάσθε, σύμφωνα με ποια μελέτη αποφασίστηκε να μπουν οι οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές, με τις οποίες υλοποιείται το έργο; Απαντήστε μας μέσα στην προθεσμία που ορίζει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας”.

Ο σκοπός που ετέθησαν τα προαναφερόμενα ερωτήματα έχει να κάνει με την τήρηση της νομιμότητας, διότι η νομιμότητα είναι αφετηρία ανάπτυξης για τη ρημαγμένη πόλη. Σας ενημερώνουμε ότι σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου μας με τίτλο «Δικτατορικές διοικητικές πρακτικές» την οδό Βασιλέως Γεωργίου την αποκαλέσαμε ως οδό Σωτηροπούλου. Αυτό δεν έγινε τυχαία, έγινε διότι στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Σωτηρόπουλου (επί της Πλατείας Καποδιστρίου κι αφετηρία αυτής της οδού) υπάρχει οδοσήμανση: οδός Σωτηροπούλου. Η όλη ενέργεια των «Ανυπότακτων Φιλιατρών» γίνεται ώστε να υπάρχει ένα αίσθημα ισονομίας. Την παράβαση των νόμων την πραγματώνουν οι ισχυροί και τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για την πόλη και την πατρίδα προσπαθούν να το σταματήσουν».