Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 08:34

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Συζήτηση για το επεισόδιο στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λογγάς

Γράφτηκε από την
Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Συζήτηση για το επεισόδιο στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λογγάς

 

Δεν εμπλέκεται ο Δήμος Μεσσήνης κι ούτε γνωρίζει γιατί κλήθηκε και από ποιον, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, περιπολικό και Αστυνομία στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λογγάς εν ώρα λειτουργίας του σχολείου: Αυτό ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, όταν στο Δ.Σ. της περασμένης Τετάρτης ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Βουτιέρος ζήτησε εξηγήσεις για την κατάλυση του σχολικού ασύλου εν ώρα μαθήματος με την εισβολή της Αστυνομίας και εξωσχολικών με τρακτέρ.

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε το Σώμα ότι απευθύνθηκε γραπτώς στο διοικητή του ΑΤ Κορώνης, ώστε να μάθει από πού πήρε την εντολή για την παρουσία του περιπολικού στο χώρο, παραβιάζοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Συγκεκριμένα είπε πως ζητά να του εξηγήσει ο διοικητής “ποιος θεσμοθετημένος φορέας τον κάλεσε και αν διαπιστώθηκαν ποινικά αδικήματα γιατί δεν προχώρησε σε συλλήψεις”.   

Πάντως η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν τέτοια που οδήγησε σε κλείσιμο του σχολείου την περασμένη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Σώμα, πρόκειται για προσωπική διαφορά μεταξύ του διευθυντή και της προέδρου τοπικού πολιτιστικού συλλόγου. Ειπώθηκε ακόμα πως το χειμώνα του 2019 παραχωρήθηκαν στον πολιτιστικό σύλλογο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου δύο καμαράκια που δεν χρησιμοποιούνταν στο πίσω μέρος του σχολείου, για χρήση μόνο τις απογευματινές ώρες.

Ν.Κ.


NEWSLETTER