Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 19:41

Παρέμβαση Ρεϊτζόπουλου για τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση Ρεϊτζόπουλου για τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Οιχαλίας

 

“Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε 30% αύξηση στα δημοτικά τέλη. Το Δημοτικό Συμβούλιο τα καταψήφισε. Τα τέλη όμως αυξήθηκαν!”. Αυτό σημειώνει ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας Κώστας Ρεϊτζόπουλος σε ανακοίνωσή του.

Και διευκρινίζει: “Από 1/1/2022, σε ολόκληρο το Δήμο Οιχαλίας αυξάνονται τα δημοτικά τέλη σε ηλεκτροφωτισμό και καθαριότητα πάνω από 30% για να πληρωθεί η ΤΕΡΝΑ και αυτή είναι η πρώτη δόση. Αυτό εισηγήθηκε η δημοτική αρχή και παρά το γεγονός της καταψήφισης από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων -16 κατά, 9 υπέρ και 2 απείχαν- τελικά η αύξηση πέρασε, καθώς με τις νέες διατάξεις για την αυτοδιοίκηση ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι διακοσμητικός και με μια μόνο θετική ψήφο το θέμα περνά! Είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχει καν το δικαίωμα άλλης πρότασης για τη μη αύξηση των τελών, αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας!”.

Ο κ. Ρεϊτζόπουλος υποστηρίζει ότι “η αύξηση αυτή εντάσσεται σε μια συνολικότερη προσπάθεια στήριξης της δημοτικής αρχής, της περιφερειακής αρχής, αλλά και των διαδοχικών κυβερνήσεων, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την παράδοση δηλαδή των σκουπιδιών στον ιδιώτη, με βαρύτατο οικονομικό κόστος για τους κατοίκους και φυσικά την καταστροφή της περιοχής με την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη”.

Για τη δική του θέση ενημερώνει: “Στο Δημοτικό Συμβούλιο η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής και πρότεινε να μη γίνει αύξηση των δημοτικών τελών στον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα. Αντίθετα, ως “Λαϊκή Συσπείρωση” προτείναμε να καταργηθούν τα τέλη για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ανέργους, ΑμΕΑ, πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες και να μειωθούν δραστικά για τα λαϊκά στρώματα, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, όλους όσοι πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER