Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 18:53

Ο Μάκαρης για προβλήματα του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας

Ο Μάκαρης για προβλήματα του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας

Ζητήματα του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας έθεσε ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης, σε ερώτηση - παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας.

Απαντήσεις για τα ζητήματα αυτά δόθηκαν από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο.
Αρχικά, ο Μαν. Μάκαρης ζήτησε “να προχωρήσει τάχιστα η επιδιόρθωση και η αντικατάσταση των φθαρμένων και επικίνδυνων στύλων του δημοτικού φωτισμού και να αποκατασταθεί άμεσα ο φωτισμός στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας”, επισημαίνοντας ότι η περιοχή είναι στο σκοτάδι.
Ο Δ. Μαστραγγελόπουλος ανέφερε ότι οι στύλοι στο Ιστορικό Κέντρο έχουν τοποθετηθεί το 1990 και από τότε δεν έχει γίνει σοβαρός έλεγχος και αποκατάσταση. Πρόσθεσε ότι έγινε μελέτη και υλοποιείται συντήρηση και αντικατάσταση από τα συνεργεία του δήμου, ενημερώνοντας πως τις επόμενες μέρες θα έχει τελειώσει το έργο. Ο δήμαρχος, ωστόσο, ζήτησε να επισπευστούν οι εργασίες, για να φωτιστεί το Ιστορικό Κέντρο.
Ακόμα, ο κ. Μάκαρης είπε ότι “θα πρέπει επίσης να εξεταστούν τα δίκαια αιτήματα των καταστηματαρχών του Ιστορικού Κέντρου για επέκταση των πεζοδρόμων, βελτίωση της αισθητικής και της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων, βελτίωση της οδικής ασφάλειας, υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και στοχευμένη τουριστική προβολή”.
Ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι μετά τη συνάντησή του με επαγγελματίες της περιοχής, το επόμενο διάστημα θα έρθει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το θέμα της επέκτασης των πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο.