Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 23:28

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για τη γεωργική σχολή

Γράφτηκε από την
Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για τη γεωργική σχολή

 

«Η αλήθεια δεν κρύβεται» σημειώνει ο κοινοτικός σύμβουλος Φιλιατρών με τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» Βασίλης Σπυρόπουλος για τις εξαγγελίες ίδρυσης γεωργικής σχολής από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Θέτει μάλιστα ερωτήματα για το πώς θα λειτουργήσει και τον καλεί να γίνει πιο συγκεκριμένος, καθώς οι γεωργικές σχολές στην Ελλάδα είναι συγκεκριμένες και με συγκεκριμένη δομή.

Επίσης κάνει παρέμβαση και για το ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας Φιλιατρών, έργο ύψους 3.286.000 ευρώ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πάρτε το τιμόνι αλλιώς κ. περιφερειάρχη και κ. δημοάρχοντα! Οι σκοπιμότητες, σε συνάρτηση με τις ιδιοτέλειες τυφλώνουν, καταστρέφοντας τα οράματα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει: «Ξαφνικά(!) τον Απρίλη του 2021 εμφανίζεται ο κ. Νίκας πλαισιωμένος από τον κ. Μαντά βουλευτή ΝΔ Μεσσηνίας και τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Πετρόπουλο, να μας ανακοινώνει την ίδρυση γεωργικής σχολής στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά, με στόχο την κατάρτιση των αγροτών σχετικά με τις γεωργικές καλλιέργειες. Ο κ. Νίκας δεν γίνεται συγκεκριμένος για το είδος σχολής που θα φτιάξει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου».

Αφού τονίζει ποιες γεωργικές σχολές υπάρχουν από τον ΕΛΓΟ "Δήμητρα" ερωτά: «Η συγκεκριμένη γεωργική σχολή θα έχει τις ίδιες προδιαγραφές; Θα είναι ΕΠΑ.Σ; Θα είναι διετούς φοίτησης όπως οι αντίστοιχες γεωργικές σχολές του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" ή μήπως θα είναι κάτι το καινούργιο; Μήπως θα έχει σχέση με χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ; Με ό,τι σημαίνει αυτό. Ερωτάται ο κ. Νίκας: Στην εξαγγελία του αυτή έχει λάβει υπόψη του τις αλλαγές στη νομοθεσία (Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) βάσει του Ν. 4763/2020 που αφορούν και τη γεωργική εκπαίδευση στην Ελλάδα; Τονίζουμε ότι με τις υπάρχουσες αλλαγές εμφανίζονται ιδιώτες σχολάρχες και στη γεωργική εκπαίδευση κι αυτό σημαίνει υποβάθμιση των δημόσιων εκπαιδευτικών υποδομών. Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες, λέει ο λαός».


NEWSLETTER