Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 22:14

O Δ. Δριμής για οσμές στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την
O Δ. Δριμής για οσμές στα Φιλιατρά

 

«Υπάρχουν υπεύθυνοι για τις οσμές στα Φιλιατρά» τονίζει ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτική Συνεργασίας» Δημήτρης Δριμής, αναφέρει πως έχουν γίνει δέκτες καταγγελιών πως σε πολλά σημεία της πόλης η κατάσταση είναι αφόρητη.

Καταλογίζει παράλληλα στη δημοτική αρχή ότι ασχολείται με την πολιτική της ζαρντινιέρας.

Αναλυτικά ο κ. Δριμής αναφέρει:

«Η κατάσταση του συστήματος αποχέτευσης στα Φιλιατρά είναι τραγική. Εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, ενώ υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής, απαξιώνει περιουσίες και υπονομεύει την τοπική ανάπτυξη.

Έχουμε γίνει δέκτες καταγγελιών πως σε πολλά σημεία της πόλης, όπως στον αγωγό ομβρίων που βρίσκεται μπροστά στο παλιό, ξερό, γήπεδο της Εράνης (περιοχή αγροκηπίου) και χύνεται στο Λιμενάρι, η κατάσταση είναι αφόρητη.

Διαβάσαμε στο Gargalianoionline προχθές πως: “λύματα (…) χύνονται στο δρόμο και καταλήγουν στην πλατεία της πόλης (των Φιλιατρών) σε σημείο μάλιστα όπου υπάρχουν μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος (…) η βρωμιά και η δυσωδία ορισμένες φορές είναι πολύ έντονες εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία”. Και είδαμε άσχημες εικόνες. Τα λύματα να περπατάνε στην πόλη.

Διαβάσαμε σήμερα στην ομάδα “Φιλιατρά”, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα εξής: “Ενημέρωση αρμόδιων. Απόψε ο βιολογικός φέρνει μια δυσοσμία από την Γαλάτοβα μέχρι την Αγ. Κυριακή. Επίσης από Κουρτέση Αγ. Στέφανο”.

Σε κείμενό μας, 26-27 Μαίου 2021, με τίτλο “Να ολοκληρωθεί η αποχέτευση σε Φιλιατρά, Αγία Κυριακή, Αγρίλη!” είχαμε αναφερθεί, μαζί με το συνάδελφο Παρασκευόπουλο (Πηγαδούλια) Γιάννη, αναλυτικά στο ζήτημα της αποχέτευσης των Φιλιατρών, της Αγίας Κυριακής και του Αγρίλη.

Καταλήγαμε πως: “Η σύνδεση ολόκληρης της πόλης με το δίκτυο αποχέτευσης, η αδειοδότηση και ο εκσυχρονισμός της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα Φιλιατρά, αλλά και η λειτουργία αποχέτευσης σε Αγία Κυριακή και Αγρίλη είναι πρώτιστης σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και του παραλιακού μετώπου της Δ.Ε. Φιλιατρών”.

Η πόλη ρυπαίνεται και οι δημότες υποφέρουν. Προσπαθούν να προστατευθούν με διάφορες πατέντες. Όπως με αυτοσχέδιο κλείσιμο σχαρών απορροής ομβρίων με λαμαρίνες και τσουβάλια.

Οι «μόνοεμείςδενακούμε» συνεχίζουν να αδιαφορούν. Αδυνατούν να σχεδιάσουν και να αναζητήσουν λύσεις σε ζητήματα υποδομών. Ασχολούνται με την πολιτική της ζαρντινιέρας.

Τους καλούμε, για άλλη μια φορά, να αναλογιστούν και να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους!».


NEWSLETTER