Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 19:48

Δήμος Καλαμάτας: 52.500 στο ΚΤΕΛ για απομακρυσμένες περιοχές

Δήμος Καλαμάτας: 52.500 στο ΚΤΕΛ για απομακρυσμένες περιοχές

 

Την παροχή συγκοινωνιακού έργου για το 2021 σε ορεινές και απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 52.500 ευρώ, ενέκρινε την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Το έργο αυτό που χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους, πρόκειται να υλοποιήσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, το οποίο είναι και ο μοναδικός φορέας που έχει τη δυνατότητα, λόγω της νομοθεσίας που εξακολουθεί να ισχύει (δεν έχουν απελευθερωθεί οι μεταφορές).

Σύμφωνα με το πρακτικό του διαγωνισμού, η παροχή συγκοινωνιακού έργου αφορά και φέτος τις Κοινότητες Βέργας, Ελαιοχωρίου, Αρφαρών, Αγρίλου, Βελανιδιάς, Σταματινού, Βρομόβρυσης, Πηγών, Αλαγονίας, Νέδουσας, Καρβελίου και Λαδά, που δεν εξυπηρετούνται από υφιστάμενη συγκοινωνιακή γραμμή.

Για την επιλογή αναδόχου ακολουθήθηκε η διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32 του νόμου 4412/2016.

Για την κάλυψη της ανάγκης μετακίνησης των κατοίκων των κοινοτήτων αυτών στην πόλη της Καλαμάτας είναι αναγκαία η ύπαρξη δρομολογίων σύνδεσής τους με την έδρα του δήμου, προς άρση της γεωγραφικής, κοινωνικής και οικονομικής απομόνωσής τους.

Με βάση τις ανάγκες που κατατέθηκαν από τα συμβούλια και τους προέδρους των κοινοτήτων, καθορίστηκαν οι συγκοινωνιακές γραμμές. Συγκεκριμένα, 2 δρομολόγια την εβδομάδα στις διαδρομές Καλαμάτα - Αρφαρά - Αγριλος - Βελανιδιά - Σταματινού - Βρομόβρυση, Καλαμάτα - Πηγές - Αλαγονία - Νέδουσα με επιστροφή, 4 δρομολόγια την εβδομάδα στη διαδρομή Καλαμάτα - Βέργα με επιστροφή και 6 δρομολόγια την εβδομάδα στη διαδρομή Καλαμάτα - Ελαιοχώρι με επιστροφή.