Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 12:20

Δήμος Καλαμάτας: Ενημέρωση για το ΣΒΑΚ

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Ενημέρωση για το ΣΒΑΚ

 

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την πορεία της εξέλιξης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ.


Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε:
“Η σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση γίνεται με σκοπό να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καλαμάτας. Ένα Σχέδιο για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη του φάση και μέσα από το οποίο περιγράφεται ήδη ένα πλαίσιο, ένα πλάνο αν θέλετε στοχεύσεων και σημαντικών παρεμβάσεων που έχουμε μπροστά μας.
Είναι βέβαιο και θα πρέπει να το λέμε αυτό, ότι η υγειονομική κρίση έβαλε εμπόδια και δημιούργησε καθυστερήσεις, ωστόσο το έργο προχωράει. Αν με ρωτάτε θα επιθυμούσα μεγαλύτερη συμμετοχή. Αλλά προφανώς και δεν μπορούμε με το ζόρι να πιέσουμε κάποιους να συμμετάσχουν. Η διαβούλευση παραμένει ανοιχτή, προσβάσιμη, με στοιχεία προς όλους, και θα το επαναλάβω ότι είναι κρίσιμο να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις, σκέψεις, προτάσεις.
Στόχος όλων είναι μέσα από την υλοποίηση προτεινόμενων δράσεων να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη και να ικανοποιηθούν ανάγκες σε σχέση με τη βιώσιμη κινητικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, σε τρεις βασικούς άξονες θεωρώ ότι πρέπει να εστιάσουμε. Αρχικά στο ζήτημα της στάθμευσης και στη μελέτη που πρέπει να υπάρξει για τον επανασχεδιασμό της, στο ζήτημα της ενίσχυσης και της περαιτέρω αξιοποίησης του ρόλου της αστικής συγκοινωνίας, και φυσικά στο ζήτημα που αφορά την ενίσχυση του δικτύου ποδηλατοδρόμων και παρεμβάσεων με πεζοδρομήσεις κ.λπ.

* Αναλυτικές πληροφορίες και θεματικοί χάρτες με τις προτάσεις είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο:
https://svak.kalamata.gr/


NEWSLETTER