Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 21:56

Σε εξέλιξη η ανάπλαση σε Κολοκοτρώνη και Σφακτηρίας

Σε εξέλιξη η ανάπλαση σε Κολοκοτρώνη και Σφακτηρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπλασης δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα, κ.λπ.) και αναβάθμισης υφιστάμενου παιδότοπου.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δράσεων Αστικής Αναζωογόνησης του Πράσινου Ταμείου, προϋπολογισμού 644.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις στο πλαίσιο της αναβάθμισης του παιδότοπου που βρίσκεται στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, απέναντι από την οδό Κολοκοτρώνη, όπου και αναμένεται η προμήθεια του πιστοποιημένου εξοπλισμού.
Αυτή την περίοδο συνεργεία εργάζονται στις οδούς Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου και Αναπλιώτη, όπου ήδη έχουν τοποθετηθεί αγωγοί ομβρίων, ενώ προχωρούν οι εργασίες που αφορούν στα υπόλοιπα δίκτυα. Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει δοθεί προς την αρμόδια υπηρεσία, παρεμβάσεις επί της οδού Σφακτηρίας.
Το έργο που υλοποιείται από την εταιρεία “Ικτίνος” με έκπτωση 43,84%, προβλέπει: Στην οδό Κολοκοτρώνη, τη διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων -σημαντικότερη αυτή του νοτίου- με ταυτόχρονη δημιουργία ικανών σε μήκος εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης ή οχημάτων διανομής στα παρακείμενα καταστήματα, αφήνοντας καθαρό πλάτος κίνησης οχημάτων 3,20 μ., ενώ στο σημερινό οδόστρωμα θα τοποθετηθούν έγχρωμοι κυβόλιθοι τσιμέντου. Επίσης, κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας τύπου LED, διευθέτηση των ομβρίων υδάτων, ψηλά δέντρα σε γραμμική διάταξη και στα δύο πεζοδρόμια, οδηγός όδευσης τυφλών και ράμπες για αμαξίδια ΑμεΑ. Στις οδούς Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου και Αναπλιώτη θα δημιουργηθεί δίκτυο πεζοδρόμων.