Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 11:56

Δήμος Οιχαλίας: Απομάκρυνση περιπτέρου από πλατεία Αγίου Ιωάννου Μελιγαλά

Γράφτηκε από την

Να απομακρυνθούν προσωρινά το περίπτερο και οι κατασκευές γύρω του, που βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Οιχαλίας, σε συνεδρίαση διά περιφοράς.

Αποφάσισε, ακόμα, “να ενημερωθεί η ιδιοκτήτρια ότι θα πρέπει να αναζητήσει τρόπο ώστε να λειτουργήσει το περίπτερο και να βρει μισθωτή, λόγω του ότι η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα να το
λειτουργήσει, άλλως θα προβεί η υπηρεσία στις περαιτέρω ενέργειες που προβλέπονται από τη
σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση που η ιδιοκτήτρια βρει μισθωτή για την άδεια εκμετάλλευσης περιπτέρου, τότε θα ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να επανατοποθετηθεί το περίπτερο στη θέση του ή σε θέση παράπλευρα της υπάρχουσας”.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της επιτροπής - αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς ανέφερε ότι “το συγκεκριμένο περίπτερο έχει ιδιοκτήτρια άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου, η οποία δεν
συναίνεσε στην απομάκρυνση του περιπτέρου (κουβουκλίου και κατασκευών), όπως προφορικά
ενημέρωσε, διότι ήταν στη διαδικασία εύρεσης μισθωτή. Ομως όλα αυτά τα χρόνια το περίπτερο δεν λειτουργεί και έχουν περάσει τουλάχιστον 4 έτη υπολειτουργίας και 2 έτη μη λειτουργίας του και ο χώρος πλέον αποτελεί εστία μόλυνσης, λόγω των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται μέσα και γύρω από αυτό. Επίσης, αποτελεί και αισθητικά πρόβλημα στο χώρο της πλατείας που το τελευταίο διάστημα έχει τελειώσει και η ανάπλαση του χώρου και είναι παράταιρο της όψης του συνόλου του χώρου της πλατείας Αγίου Ιωάννου”.