Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 08:00

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Ιατρική απόβαση 2021” στον Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Ιατρική απόβαση 2021” στον Δήμο Μεσσήνης

 

Σε εφαρμογή τέθηκε από τη Δευτέρα στον Δήμο Μεσσήνης το πρόγραμμα “Ιατρική απόβαση 2021”. Επειτα από συνεννόηση της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας με τον δήμο, φιλοξενούνται για πρώτη φορά στη Μεσσήνη 10 φοιτητές Ιατρικής, δύο ανά δεκαήμερο, προκειμένου να ασκηθούν στο Κέντρο Υγείας της πόλης.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος δέχθηκε χθες επίσκεψη στο γραφείο του από τις δύο φοιτήτριες της Ιατρικής Σχολής Κρήτης Μαρία Λάμπου και Ιωάννα Μπονάκου, με τις οποίες συνομίλησε για το πρόγραμμα και την εμπειρία που προσφέρει στους συμμετέχοντες φοιτητές λίγο πριν από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Για την επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δράσης συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

“Το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση 2021» υλοποιείται σε μία χρονική στιγμή που η κοινωνία μας έχει ανάγκη από επιστήμονες στον τομέα της υγείας. Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε στην πόλη μας τους ασκούμενους φοιτητές Ιατρικής. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τους διευκολύνουμε όσο μπορούμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να συμβάλουμε στην πληρέστερη κατάρτισή τους” δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης.


NEWSLETTER