Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 08:48

Εργασίες επισκευών στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Εργασίες επισκευών στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (βίντεο)

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επισκευών για την άρση επικινδυνότητας στοιχείων στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, που υλοποιούνται από εργολαβία του δήμου.

“Είναι μία μικρή μελέτη άρσης της επικινδυνότητας της πρόσοψης του παραδοσιακού κομματιού του Πνευματικού Κέντρου. Είναι μια παρέμβαση σημειακή”, μας είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας και του Πνευματικού Κέντρου Παναγιώτης Λύρας.

Ενημέρωσε ότι “έρχεται μία μεγαλύτερη μελέτη αργότερα, εκπονείται τώρα” και πως “αυτή την εβδομάδα ξεκινάει και η παρέμβαση για την πρόσβαση των ΑμεΑ στο χώρο του φουαγιέ, στο χώρο που φιλοξενούνται εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και οτιδήποτε άλλο. Αυτή τη στιγμή και για μεγάλο χρονικό διάστημα φιλοξενείται το ψηφιακό έκθεμα, το αφιερωμένο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση”.

Υπενθύμισε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη στεγανοποίηση και τον κλιματισμό του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου.

Ο κ. Λύρας ανέφερε ότι “υπάρχει αυξημένος προϋπολογισμός για το Πνευματικό Κέντρο” και πρόσθεσε πως “είναι θετική η ανταπόκριση του δημάρχου για αύξηση του κατά έτος προϋπολογισμού και τη φετινή έκτακτη αύξηση 60.000 ευρώ, καθώς και την επιπλέον για τη σημειακή παρέμβαση στην πρόσοψη”. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον δήμαρχο και υπογράμμισε την ανταπόκριση από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τη διοίκηση με την καθοδήγηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας, ώστε να είναι ασφαλές και φιλόξενο το κτήριο.

Τέλος, όσον αφορά την επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη στο Πνευματικό Κέντρο, είπε ότι “είναι άριστος γνώστης των πολιτιστικών της πόλης και έχει τη διάθεση να επιλύσει συγκεκριμένα προβλήματα που απαιτούν τεχνογνωσία από τους ειδικούς του υπουργείου Πολιτισμού”. Εκανε λόγο για παρέμβαση στο χώρο της Πινακοθήκης για κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες συντήρησης των έργων τέχνης και την ψηφιοποίηση των βιβλίων της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, αίτημα που έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER