Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 08:28

Το ΕΣΥΚ εγκαινιάζει αύριο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Γράφτηκε από την
Το ΕΣΥΚ εγκαινιάζει αύριο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

 

Αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Δημοτικής κι Ελληνικής Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στην τελετή των εγκαινίων του ΕΣΥΚ κατά της παραβατικότητας που στεγάζεται στον ημιώροφο του ιστορικού Δημαρχείου της πόλης, αναμένεται να παραστεί και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ - αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Είναι το 3ο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο που λειτουργεί στη χώρα μας, μετά από αυτά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

“Σκοπός του είναι η αντιμετώπιση και η αποτροπή εκδήλωσης φαινομένων παραβατικότητας, κυρίως στα χωριά του δήμου και η ανάπτυξη κοινών δράσεων”, ανέφερε πρόσφατα ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Μέσω του ΕΣΥΚ προβλέπεται, μεταξύ άλλων, κοινή δράση σε θέματα όπως: Μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Αστυνόμευση προβληματικών περιοχών. Ελεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές. Αντιμετώπιση παρεμπορίου. Πολιτική Προστασία. Ελεγχος παράνομων σταθμεύσεων. Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Περιπολίες σε περιοχές του δήμου που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα. Ελεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς. Εγκαταλελειμμένα οχήματα.


NEWSLETTER