Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 07:54

Αντιδράσεις για ανάπλαση πλατείας στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Αντιδράσεις για ανάπλαση πλατείας στα Φιλιατρά

 

Αντιδράσεις υπάρχουν και στα Φιλιατρά για τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης από τη δημοτική αρχή Τριφυλίας.

Οι αντιδράσεις ξεκινούν με τη συλλογή υπογραφών από πολίτες που εναντιώνονται στη ριζική ανάπλαση της πλατείας. Ήδη έχει κυκλοφορήσει κείμενο των «Φίλων πλατείας και πεζόδρομου Φιλιατρών» για συλλογή υπογραφών με τίτλο «Σώστε την πλατεία μας».

Σε αυτό αναλυτικά αναφέρεται: «Ως απλοί πολίτες των Φιλιατρών του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας εναντιωνόμαστε στην επικείμενη ριζική εκ βάθρων ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών που επιχειρεί να κάνει η δημοτική αρχή συνάπτοντας προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3.280.000 ευρώ, ποσό υπέρογκο που προορίζεται μόνο για ένα έργο βιτρίνας, ένα έργο μη χρήσιμο, ένα έργο σπατάλης. Τα χρήματα πρέπει να διατεθούν για τις αληθινές ανάγκες της πόλης. Πιστεύουμε ότι η πλατεία χρειάζεται απλές και ήπιες παρεμβάσεις, όπως τη διευθέτηση στις πέργκολες, τον εμπλουτισμό του αστικού πρασίνου, τη συντήρηση του φλωρεντιανού σιντριβανιού, πάντα και μόνο υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού, την ανάπλαση της παιδικής χαράς, την επανατοποθέτηση των μαρμάρινων κρουνών στις θέσεις που προϋπήρχαν. Μία πλατεία, η μελέτη της οποίας έχει πάρει το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής Biennale της Σόφιας, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αλλοιωθεί. Υπογράφουμε και ζητούμε όπως εγκαταλειφθεί κάθε απόπειρα καταστροφής ενός αρχιτεκτονικού κοσμήματος της πόλης των Φιλιατρών. Ταυτόχρονα θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για το σκοπό αυτό».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER