Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 08:29

Δεν εφαρμόζονται οι πεζοδρομήσεις στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Δεν εφαρμόζονται οι πεζοδρομήσεις στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Οι προσωρινές πεζοδρομήσεις στο Ιστορικό Κέντρο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, που έχει εγκρίνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται.

Αυτό μας ενημέρωσαν επαγγελματίες της περιοχής και κάτοικοι της πόλης.

Οπως πληροφορηθήκαμε, μετά την αναφορά - δημοσίευμά μας στις 21 Ιουλίου, υπήρξε μια κινητικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας για 1 - 2 ημέρες και από κει κι έπειτα τα ίδια, με κανονική κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων. Στόχος μας δεν είναι οι κλήσεις και η τιμωρία όσων παρανομούν, αλλά η εφαρμογή μιας απόφασης του Δήμου Καλαμάτας. Η δημοτική αρχή αν θέλει πραγματικά τις προσωρινές πεζοδρομήσεις, οφείλει να τις στηρίξει. Δεν μπορεί να είναι με όλους, να πατάει σε δύο βάρκες λόγω του πολιτικού κόστους. Αν έχει μετανιώσει για τις πεζοδρομήσεις, υπάρχει η θεσμική οδός για την ανάκλησή τους. Η σημερινή εικόνα με κυκλοφορία και στάθμευση σε πεζοδρομημένες οδούς του Ιστορικού Κέντρου προσβάλλει την πόλη και τα θεσμικά της όργανα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι προσωρινές πεζοδρομήσεις αφορούν τις οδούς Αιπύτου - Ηφαίστου - Ιθώμης - Αγίου Ιωάννου και Παπάζογλου. Στον μοναδικό δρόμο που είχε τοποθετηθεί πινακίδα που δείχνει πως πρόκειται για πεζόδρομο, είναι στην Ιθώμης, στην αρχή της από τη Νέδοντος.

Γ.Σ.