Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 20:24

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο κέντρο της Καλαμάτας

 

Στις οδούς Ταξιαρχών και Πολυχάρους, νότια της Καίσαρη και ανατολικά της Αριστοδήμου, συνεχίζονται οι εργασίες της β’ φάσης αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, που υλοποιεί με εργολαβία η ΔΕΥΑΚ.

Λόγω των εργασιών, χθες είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Καίσαρη, από την Αριστοδήμου μέχρι την Ασκληπιού και στην Πολυχάρους, μεταξύ Αριστοδήμου και Ταξιαρχών.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, μέχρι και την άλλη εβδομάδα θα γίνουν εργασίες στους στενούς δρόμους της περιοχής και μετά το Δεκαπενταύγουστο, στις 23 του επόμενου μήνα, έπειτα από δύο εβδομάδες διακοπής λόγω των αδειών του καλοκαιριού, οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στους πιο μεγάλους και κυκλοφοριακά κρίσιμους δρόμους στο κέντρο της πόλης, όπως είναι η Καίσαρη και η Γεωργούλη.

Το έργο της β’ φάσης χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και υλοποιείται από την εταιρεία AGT Constructions με έκπτωση 31,99%.

Οσον αφορά στο έργο της γ’ φάσης αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να αναδειχθεί ο οριστικός ανάδοχος από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και το φθινόπωρο να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Γ.Σ.