Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 21:02

Πρόταση για αυτοδιοικητική ένωση της Μάνης

Γράφτηκε από την
Πρόταση για αυτοδιοικητική ένωση της Μάνης


Το θέμα της αυτοδιοικητικής ένωσης της Μάνης θέτουν με ανοιχτή επιστολή προς τους δύο δημάρχους, Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.


Θέτοντας ερωτήματα καλούν τους δημάρχους να εκφράσουν τις απόψεις τους, προκειμένου να διαμορφωθεί μια βάση διαλόγου για το σοβαρό αυτό θέμα.
Χαρακτηριστικά στην επιστολή τους σημειώνουν: “Οι παρακάτω υπογράφοντες εκπρόσωποι συλλόγων που ενδιαφερόμαστε για το παρόν και το μέλλον της περιοχής μας, απευθυνόμαστε στους αξιότιμους δημάρχους, κ. Πέτρο Ανδρεάκο δήμαρχο Ανατολικής Μάνης και κ. Δημήτρη Γιαννημάρα δήμαρχο Δυτικής Μάνης, με το παρακάτω ερώτημα: Πέραν της αδιαμφισβήτητης ιστορικής και πολιτιστικής θεώρησης του ενιαίου της Μάνης, αν όλη η Μάνη ενωθεί αυτοδιοικητικά σε μία δημοτική διοίκηση, αυτό πώς θα επηρεάσει την καθημερινότητα των κατοίκων της; Θα γίνει καλύτερη ή χειρότερη και γιατί; Τι θα αλλάξει; Θα λύσει προβλήματα της περιοχής και πώς; Παρακαλούμε θερμά να δημοσιεύσετε τις όσες δυνατόν τεκμηριωμένες απόψεις σας, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στη σφαίρα του πραγματικού μια βάση διαλόγου για το θέμα αυτό που απασχολεί όλη τη Μάνη”.
Την επιστολή υπογράφουν: Για τον Φυσιολατρικό - Πολιτιστικό - Εθελοντικό Σύλλογο Μάνης “Γαία” Ξυδέας Κωνσταντίνος του Ηλία. Για τον Σύλλογο Λαγκαδιωτών Μεσσηνιακής Μάνης Νικόλ Ζαχαρεία, πρόεδρος Δ.Σ. Για τον Πολιτιστικό - Εξωραϊστικό Σύλλογο “Ο Αγιος Νίκων” Πέτρος Ανδροβιτσανέας, πρόεδρος Δ.Σ. Για το Σωματείο “Κοινωφελή Εργα Πετρίνας” Κακούρος Βασίλης, πρόεδρος Δ.Σ. Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Καρεατών “Ο Σωτήρας” Σταύρος Τσαπατσάρης, πρόεδρος Δ.Σ. Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρεοπολιτών “Πέτρος Μαυρομιχάλης αρχιστράτηγος” Γιάγκος Καλαποθαράκος, πρόεδρος Δ.Σ. Για τον Πολιτιστικό - Αναπτυξιακό Σύλλογο “Μάνη 21ος αιών” Γιώργος Β. Σαμπατακάκης, πρόεδρος Δ.Σ.


NEWSLETTER