Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 08:30

Δήμος Καλαμάτας: Ερευνα για προσέλκυση επισκεπτών άνω των 55 ετών

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Ερευνα για προσέλκυση επισκεπτών άνω των 55 ετών

 

Επιστημονική έρευνα θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Καλαμάτας για την προσέλκυση και την καλύτερη εξυπηρέτηση επισκεπτών ηλικίας 55+.

Συγκεκριμένα ο δήμος ενημέρωσε ότι, σε συνεργασία (χωρίς κόστος) με την εταιρεία 50+Hellas, οργανώνει την ανάδειξη των υπηρεσιών τουρισμού που μπορούν να προσφερθούν από την περιοχή σε επισκέπτες ηλικίας άνω των 55 ετών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η εταιρεία θα διενεργήσει επιστημονική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα τεθούν προς χρήση από το δήμο και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η έρευνα, που οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας, την Ενωση Ξενοδόχων, τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής και το Σχολείο Τουρισμού, θα διεξαχθεί σε σημεία συνάθροισης κοινού της πόλης, στον αερολιμένα, σε ξενοδοχεία, αλλά και σε καταστήματα εστίασης.

Ο δήμος ανταποκρίθηκε θετικά στην χωρίς κόστος πρόταση της εταιρείας, αναγνωρίζοντας ότι το τουριστικό προϊόν, ως δυναμικά εξελίξιμο, πρέπει να αναλύεται και να διαμορφώνεται με τρόπο επιστημονικό. Η συγκεκριμένη προσπάθεια αναμένεται να συνεισφέρει θετικά στη δημιουργία χαρτοφυλακίου των τουριστικών προϊόντων της περιοχής. 


NEWSLETTER