Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 19:37

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου και Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου και Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με τηλεδιάσκεψη, το βράδυ της Δευτέρας.


Σκοπός της συνεργασίας, όπως αναφέρει ο δήμος, αποτελεί κατά κύριο λόγο η αρωγή του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας στην:
- Αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα διοικητικά όρια του δήμου Καλαμάτας, προστασία και τη φροντίδα για την ευζωία αυτών.
- Ενημέρωση, με κάθε τρόπο, των κατοίκων του δήμου οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ζώα συντροφιάς, για τις υποχρεώσεις τους έναντι των ζώων τους, τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προκύπτουν από τον νόμο 4039/2012 στην περίπτωση παράβασης των διατάξεων του, και γενικά για την ανάγκη επίδειξης σεβασμού στη ζωή σε οποιαδήποτε μορφή την συναντάμε.
Ακόμα, σκοπό αποτελεί η εν γένει συνεργασία αμφότερων των μερών για προώθηση της φιλοζωικής κουλτούρας στην περιοχή και τη διενέργεια εκδηλώσεων με φιλοζωικό περιεχόμενο, όπως Ημέρες Υιοθεσίας, Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας υλοποιεί πρόγραμμα κτηνιατρικών υπηρεσιών αδέσποτων ζώων και η συγκεκριμένη συνεργασία θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και ταχύτητα εκτέλεσης των υπηρεσιών φροντίδας τους.


NEWSLETTER