Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 17:10

“Ανυπότακτα Φιλιατρά”: Καταγγελίες στην Εισαγγελία για πρακτικές της δημοτικής αρχής

Γράφτηκε από τον
“Ανυπότακτα Φιλιατρά”: Καταγγελίες στην Εισαγγελία για πρακτικές της δημοτικής αρχής

Έγγραφες καταγγελίες στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας κατέθεσαν χθες το πρωί το μέλη του κοινοτικού Συνδυασμού «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για «προβληματικές διοικητικές πρακτικές της δημοτικής αρχής Τριφυλίας, σε βαθμό επικίνδυνο για τους κατοίκους των Φιλιατρών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Οι καταγγελίες, που κατατέθηκαν από τον Βασίλη Σπυρόπουλο και τη Ζωή Πετροπούλου, αφορούν:

1) Την «προβληματική διαχείριση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Φιλιατρών σε συνεχή βάση, με συνέπεια τη σπατάλη του πόσιμου νερού και τη δημιουργία εστιών μόλυνσης, μάλιστα εν μέσω πανδημίας σε διάφορα σημεία της πόλης» όπως αναφέρουν.

2) «Τις παράνομες διοικητικές πρακτικές στην αποκομιδή απορριμμάτων: α) σε ό,τι έχει να κάνει με τα ογκώδη απορρίμματα και την παράνομη εναπόθεσή τους εντός κατοικημένης περιοχής στο Αγροκήπιο Φιλιατρών. Ειδικότερα η συσσώρευση τεράστιου όγκου ξερών κλαδιών και λοιπών εύφλεκτων υλικών σε χώρο εντός σχεδίου πόλης δίπλα σε κατοικίες, σχολεία, αθλητικά γήπεδα, συνεργεία κλπ εγκυμονεί κινδύνους άμεσης ανάφλεξης κι εκδήλωσης πυρκαγιάς και β) σε ό,τι αφορά τα σύμμεικτα απορρίμματα και συγκεκριμένα τις δύσοσμες και μολυσματικές διαρροές των στραγγιγμάτων από τα οχήματα αποκομιδής (σκουπιδιάρες) του Δήμου Τριφυλίας επί του οδοστρώματος πλησίον κάδων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης».

Οι καταγγελίες συνοδεύονταν από φωτογραφικό υλικό. Τα μέλη του συνδυασμού τόνισαν πως τα καταγγελλόμενα αποτελούν στοιχεία επικινδυνότητας για τη ζωή, την υγεία, την περιουσία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης των Φιλιατρών.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της καταγγελίας ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε: «Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” ήρθαν σήμερα στα δικαστήρια της Κυπαρισσίας για να καταγγείλουν παραβατικές συμπεριφορές σε ζητήματα καθημερινότητας. Μία καταγγελία αφορά το νερό και η άλλη καταγγελία έχει να κάνει με τα σκουπίδια. Θα ξεκινήσουμε με τα σκουπίδια, έχουμε εναποθέσεις της δημοτικής αρχής δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε ένα ειδικό σχολείο, δίπλα σε αθλητικά κέντρα. Είναι παράγοντας όχι μόνο μόλυνσης και επικινδυνότητας για τη ζωή μας, γιατί μπορεί να πιάσει μια πυρκαγιά, πέρα από υποβάθμισης. Στο νερό, έχουμε συνεχείς διαρροές, επισκευάζονται με μεγάλη καθυστέρηση, έχουμε καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία. Οι τελευταίες επιδιορθώσεις γίνανε το Πάσχα, και εκεί επιλεκτικά όπου βλέπει ο κόσμος. Σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν, έχουν γεμίσει πρασινίλες, οι αποδείξεις είναι ότι είναι χρονίζουσες παθογένειες, παθολογίες, βλάβες. Υπάρχουν μούσκλια κάτω, ευτυχώς που τα Φιλιατρά έχουν δίκτυο ομβρίων και καταλήγουν τα νερά μέσα. Από αυτές τις τρύπες μολύνεται το νερό, και μπορεί να πίνουμε και μολυσμένο νερό. Θέλουμε από τη δημοτική αρχή να μην υποβαθμίζει την πόλης μας, να μην υποβαθμίζει τις ζωές μας και να μην τις βάζει σε κίνδυνο.

Σήμερα έγινε μια ενημέρωση στην Εισαγγελία, κατατέθηκαν τα ανάλογα στοιχεία, επισυνάψαμε αποδείξεις και θα συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Εμείς δεν φοβόμαστε, τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” δεν φοβούνται, και προσωπικά ο ομιλών, ψιλοεκβιασμούς, ψιλοενοχλήσεις ή ενοχλήσεις. Εμείς τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” και προσωπικά ο ομιλών δεν έχει αναπτύξει καμία παραβατική συμπεριφορά, οπότε αν πάθει κάτι, θα το πάθει από αυτούς που καταγγέλλει». 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER