Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 10:40

Αίτημα του Ν. Τζώρτζη στη Μεσσήνη: Συζήτηση στο Δ.Σ. για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης θα ζητήσει να συζητηθεί σήμερα το θέμα του δρόμου Ριζόμυλος - Καλαμάτα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τζώρτζης. Σε επικοινωνία του με την "Ε" ο κ. Τζώρτζης τόνισε τη σημασία να έχει λόγο η πόλη στην τελική απόφαση, καθώς η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται πλέον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οπως εξήγησε μέχρι τώρα ούτε το τ. Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά ούτε το Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν γνωμοδοτήσει σχετικά με τη ΜΠΕ, οπότε το τελευταίο λόγο έχει ο γεν. γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας. Θεωρεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ενημερωθεί σχετικά ο γεν. γραμματέας για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., σύμφωνα με την οποία ο δρόμος δεν πρέπει να είναι υπερυψωμένος για να μη δημιουργεί τείχος και αποκόπτει την πόλη από το παραλιακό μέτωπο. Μάλιστα χθες ο κ. Τζώρτζης επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, στον οποίο παρέδωσε τη σχετική απόφαση. "Παρέδωσα στον κ. Αλευρά την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του εξήγησα το σκεπτικό μας και πώς βλέπουμε την ανάπτυξη της περιοχή μας", ανέφερε. Και πρόσθεσε πως η σχεδίαση του δρόμου θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εντάσσεται ομαλά στο Πολεοδομικό Σχέδιο της Μεσσήνης, που όπως είπε "είναι ο μπούσουλας ανάπτυξης της περιοχής και προβλέπει τη σύνδεση της παραλίας με την ενδοχώρα". Ομως σύμφωνα με τον κ. Τζώρτζη "ο κλειστός δρόμος αποκλείει την ανάπτυξη του τόπου μας και αποκόπτει την πόλη από τη θάλασσα".

Είπε ακόμη ότι την απόφαση του Δ.Σ. παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να ενημερώσει τον Πέτρο Τατούλη για τα σημεία διαφωνίας της πόλης με το σχεδιασμό του δρόμου. Ο Νίκος Τζώρτζης σημείωσε επίσης ότι στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Αλευράς κάλεσε το διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Παναγιώτη Γιαννακέα, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πού βρίσκεται η ΜΠΕ. "Μετά από ερωτήσεις που έκανα στο κ. Γιαννακέα για το αν έχουν λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώθηκα ότι δεν έχει γίνει καμία διόρθωση και η μελέτη σήμερα βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μπορεί να υπογραφεί ανά πάσα στιγμή", είπε στη συνέχεια. Και ενημέρωσε πως η παράταξή του θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στα προ ημερησίας. "Το θέμα δεν είναι 20 ιδιοκτήτες που αντιδρούν, αλλά αφορά την ανάπτυξη της πόλης. Και γι' αυτό η πόλη θα πρέπει να έχει λόγο στην απόφαση, διαφορετικά να προχωρήσουμε σε προσφυγή", είπε καταλήγοντας ο Νίκος Τζώρτζης.
Ν.Κ.