Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 08:46

Από το νέο δίκτυο η ύδρευση Φιλιατρών -Ικανοποίηση από Λεβεντάκη

Γράφτηκε από τον

  

Όλες οι παροχές ύδρευσης των Φιλιατρών συνδέθηκαν στο νέο δίκτυο ύδρευσης, από το οποίο πλέον υδρεύεται όλη η πόλη καθώς το παλιό σφραγίστηκε.

Σύντομα μπαίνουν και τα καινούργια φίλτρα νέας τεχνολογίας που θα εξασφαλίσουν το καλύτερο ποιοτικά νερό για τους πολίτες.

Αυτά τονίζονται σε ενημέρωση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη ο οποίος ευχαριστεί το προσωπικού του δήμου και της ΔΕΥΑΤ που εργάστηκε για να ολοκληρωθεί το έργο, ενώ όπως αναφέρει ένα μεγάλο “μπράβο” ανήκει και στους κατοίκους για την κατανόηση και ανοχή που έδειξαν. Σύντομα δε ξεκινούν και οι υπόλοιπες ασφαλτοστρώσεις που υπολείπονταν λόγω των εργασιών στην ύδρευση.

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης σημειώνει:

«Μετά από εντατικές εργασίες ενός έτους (με μηχανήματα και εργατικό προσωπικό, του Δήμου Τριφυλίας) ολοκληρώθηκε, πλήρως, το έργο που αφορά στο νέο δίκτυο ύδρευσης, της πόλης των Φιλιατρών.

Και περατώθηκαν, επίσης, όλες οι απαραίτητες και αναγκαίες εργασίες, που απαιτούνταν, για τη μεταφορά από το παλαιό, στο νέο δίκτυο.

Με την ολοκλήρωση των συνδέσεων, σε ολόκληρη την πόλη και την πλήρη αντικατάσταση του παλαιού αγωγού ύδρευσης δεν υπάρχει, πλέον, ούτε μία παροχή, που να υδροδοτείται από τον παλαιό αγωγό των αμιαντοσωλήνων (σε μεγάλο μήκος του), με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την υγεία μας.

Από σήμερα, ολόκληρη η πόλη υδροδοτείται μόνο από τον καινούργιο αγωγό ύδρευσης, με τον παλαιό να έχει σφραγιστεί.

Και εδώ, θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, στους χειριστές των μηχανημάτων, αλλά και το εργατικό δυναμικό της ΔΕΥΑΤ, που υπερέβαλαν εαυτό και κατάφεραν να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο έργο (δεδομένου ότι οι νέες συνδέσεις, ξεκίνησαν από το μηδέν), σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Και ένα μεγάλο “μπράβο” σε όλους εσάς, τους κατοίκους των Φιλιατρών, για την κατανόηση και ανοχή, που επιδείξατε, στις υποχρεωτικές και αναγκαίες διακοπές νερού, καθ' όλη τη διάρκειά του.

Το μόνο που απομένει τώρα, είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης και των φίλτρων νερού (τα οποία βλέπετε στις κάτωθι φωτογραφίες), που αποτελούσαν, εξαρχής, προτεραιότητά μου, αλλά και αναγκαιότητα, για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου, σπουδαίου, έργου.

Πρόκειται για υπεραυτόματα πιστοποιημένα φίλτρα, τελευταίας και προηγμένης τεχνολογίας, η αξία των οποίων αγγίζει τις τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ και που δύνανται να κατακρατούν όλες τις επιβλαβείς, για την υγεία μας, ουσίες (όπως άλατα, μικρόβια, μικροοργανισμούς κ.λπ.)

Μέσω αυτών (των φίλτρων), θα διασφαλιστεί, στο μέγιστο βαθμό, η ποιότητα του πόσιμου ύδατος και το νερό που θα φθάνει, σε λίγες μέρες, στα σπίτια μας, θα είναι πεντακάθαρο και απόλυτα ασφαλές προς τούτο, καθώς επίσης και για οποιαδήποτε άλλη οικιακή χρήση.

Με το πέρας και αυτών των εργασιών, ξεκινάμε πολύ σύντομα και τις εργασίες για τις λοιπές εναπομείνασες ασφαλτοστρώσεις, στην πόλη των Φιλιατρών, που εκκρεμούσαν αναγκαστικά, λόγω του άνω έργου.

Έργα πνοής που, για χρόνια, λίμναζαν και φάνταζαν μακρινό όνειρο, εξαιτίας της παντελούς αδιαφορίας και της προτεραιότητας κάποιων, σε “έργα βιτρίνας”, επί των ημερών μου γίνονται, όπως σας είχα και προεκλογικά υποσχεθεί, πραγματικότητα».

Κ.Μπ.