Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 08:47

Το φθινόπωρο ανασκαφή στην πλατεία Υπαπαντής

Γράφτηκε από τον

 

Το φθινόπωρο, εκτός απροόπτου, πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες της ανασκαφής των αρχαίων στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής, στην Καλαμάτα, ενώ στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να εγκριθεί η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, για την υλοποίηση της αρχαιολογικής έρευνας.

Αυτά μας επεσήμανε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση, ενημερώνοντάς μας ότι το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει ετοιμάσει η υπηρεσία βρίσκεται στο γραφείο της υπουργού Λίνας Μενδώνη για νομικό έλεγχο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας με δικούς του πόρους (συνολικά 182.000 ευρώ) θα πληρώσει την ανασκαφή των αρχαίων της Υπαπαντής. Για φέτος έχουν προβλεφθεί 90.000 ευρώ, μέσω της τροποποίησης του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ, η ανασκαφική έρευνα πέρα από το ΝΑ τμήμα της πλατείας “θα επεκταθεί επί της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη, όπου είχαν κατά το παρελθόν αποκαλυφθεί οικοδομικά λείψανα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις”.

Γ.Σ.