Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 15:20

Καλαμάτα: Πρόταση για συνεργασία Κοσμόπουλου, Τζαμουράνη και Κουζή

Καλαμάτα: Πρόταση για συνεργασία Κοσμόπουλου, Τζαμουράνη και Κουζή

Πρόταση συνεργασίας των παρατάξεων Βασίλη Κοσμόπουλου, Βασίλη Τζαμουράνη και Τόνιας Κουζή για τις επόμενες εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας που κατέθεσε μέσα από ένα κείμενο 15 σελίδων, δημοσιοποίησε ο σύμβουλος του “Πρότυπου Δήμου” (Τζαμουράνη) Παναγιώτης Χειλάς.

Είναι η πρότασή του που από τον Ιούνιο του 2020 την έχει απευθύνει σε 7 συμβούλους των παρατάξεων αυτών, τους Βασίλη Κανάκη, Βασίλη Κοσµόπουλο, Τόνια Κουζή, Γιώργο Λαζαρίδη, Ευστάθιο Σταµατόπουλο, Βασίλη Τζαµουράνη και Γιάννη Χριστόπουλο.

Στο κείμενο αυτό, όσον αφορά την πολιτική ταυτότητα, ο κ. Χειλάς παρατηρεί ότι “στόχος μιας επιτελικής παράταξης κρίνω ότι πρέπει να είναι να απομονωθεί πολιτικά το Β μπλοκ (απαρτίζεται από κουτοπόνηρους λαϊκιστές δεξιούς του Σαμαρά), και να αντικατασταθεί με δυνάμεις του Κέντρου. Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι κατάλληλες για κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα της Καλαμάτας και της χώρας μας εν γένει δεν είναι ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Νέα Δημοκρατία. Το πρόβλημα και οι διασυνδέσεις του έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα”.

Αφού αναφέρεται αναλυτικά σε κεφάλαια που αφορούν οργανόγραμμα, ανάδειξη δημάρχου - τομείς ευθύνης, επικοινωνία, χρηματοδότηση, πολιτική ταυτότητα, πλάνο κινήσεων - ετήσιο απολογισμό, στην πρότασή του μεταξύ άλλων, καταλήγει: “Σε 3 μήνες από σήμερα, στις αρχές Οκτωβρίου 2020, σας καλώ να κάνουμε μια συνάντηση, αφού θα έχετε κατασταλάξει στις αποφάσεις σας για τις κινήσεις σας στο εγγύς μέλλον, καθώς και στις ενδεχόμενες προτάσεις εμπλουτισμού των παραπάνω. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ολοκληρωμένη υλοποίηση των παραπάνω σελίδων, ύστερα και από τον εμπλουτισμό που εσείς θα προτείνετε, θα δημιουργήσει το επιθυμητό πολιτικό πλαίσιο για την επόμενη δημοτική αρχή της πόλης της Καλαμάτας. Η ολοκληρωμένη σύνθεση παραγωγικών δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι θα διασφαλίσει την επιθυμητή πολιτική ηγεσία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, καθώς και τη θεσμική θέση του καθενός σύμφωνα με το υπόβαθρο και την πολιτική του επιρροή, όπως ορίζει η υγιής δημοκρατία. Αυτό κρίνω ότι πρέπει να γίνει και να ανακοινωθεί νωρίς με κάθε επισημότητα, για να αποτραπεί μια πολιτικά κρίσιμη μάζα να συσπειρώσει δυνάμεις απέναντί μας. Σας καλώ να αφήσουμε πίσω μας τις συγκρούσεις και τις όποιες αψιμαχίες της προεκλογικής περιόδου και να δούμε μαζί την επόμενη μέρα, όπως αρμόζει σε σκεπτόμενους ανθρώπους”.