Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 23:11

Αυτοψία Βασιλόπουλου σε σχολεία

Γράφτηκε από την



Αυτοψία σε σχολεία στα Αρφαρά και στη Θουρία πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς οι εργασίες επισκευής και συντήρησης των σχολικών υποδομών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε επί τόπου από τους διευθυντές των σχολείων για τις εργασίες που γίνονται και για τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, οι εξελισσόμενες εργασίες και παρεμβάσεις μέσω της μεγάλης εργολαβίας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και μέσω των συνεργείων του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, αφορούν το σύνολο των σχολικών μονάδων στην πόλη της Καλαμάτας και στις κοινότητες.

Στόχος είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων, η αποκατάσταση φθορών και η συντήρηση των σχολικών υποδομών, ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι ο δήμος προετοιμάζει μελέτη για νέα εργολαβία που θα αφορά τα σχολικά συγκροτήματα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, υπάρχει επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να διατεθούν και από την πλευρά της Περιφέρειας χρήματα για την υλοποίηση έργων σε σχολεία μέσω προγραμματικής σύμβαση.