Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 23:53

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για σκουπίδια στο "Αγροκήπιο"

Γράφτηκε από την
Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για σκουπίδια στο "Αγροκήπιο"

 

Για καθημερινά εγκλήματα κάνει λόγο ο κοινοτικός σύμβουλος με τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» Βασίλης Σπυρόπουλος για την κατάσταση με τα σκουπίδια στο "Αγροκήπιο" Φιλιατρών, όπου η δημοτική αρχή δημιουργεί νέο ΧΑΔΑ, όπως αναφέρει.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος τονίζει: «Η δημοτική αρχή της "Ανόδου" χωρίς κανένα ίχνος ευθύνης απέναντι στην πόλη των Φιλιατρών -παρότι όπως έχουμε ξανατονίσει ο δημοάρχοντας θέλει να λέει ότι είναι “Φιλιατρινός”- επιτίθεται στην πόλη, επιτίθεται στις ζωές μας, βρομίζοντας και υποβαθμίζοντας τις συνοικίες. Συγκεκριμένα παρότι τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" κατήγγειλαν στις 4/8/2021 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας τις συγκεκριμένες παράνομες διοικητικές πρακτικές τους αναφορικά με την παράνομη εναπόθεση στερεών αποβλήτων στη θέση "Αγροκήπιο" Φιλιατρών καταθέτοντας τις πρέπουσες αποδείξεις, η δημοτική αρχή σήμερα συνεχίζει πιο επιθετική! Πλέον στον χώρο αυτό εναποθέτει και σύμμικτα απορρίμματα. Δημιουργεί νέο ανεξέλεγκτο χώρο διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). Πλέον, ο περιβάλλων χώρος του "Αγροκηπίου" είναι μη αποψιλωμένος, γεμάτος με ξηρή βιομάζα, δηλαδή ενέχει άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς εντός κατοικημένης περιοχής! Θα τους σταματήσουμε έστω και με τα κορμιά μας. Στην ανάγκη θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη σε ποινικό και αστικό επίπεδο, όχι μόνο κατά του θεσμού αλλά σε προσωπικό επίπεδο, δηλαδή σ’ αυτούς που ασκούν διοίκηση.

Τέλος, καταγγέλλουμε το κόψιμο της υδροδότησης στο κτηριακό συγκρότημα του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (πρώην ΚΕΓΕ) στα Φιλιατρά, επί της οδού Σωτηρίου Βάτσου έναντι Κέντρου Υγείας Φιλιατρών.

Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" μετά από τεράστιες προσπάθειες την ώρα που τόσο η δημοτική όσο και η περιφερειακή αρχή σφύριζαν αδιάφορα, κατόρθωσαν με τις ενέργειές τους να επαναλειτουργήσουν τόσο το Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, όσο και το ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στα Φιλιατρά.

Στο δια ταύτα, στις συγκεκριμένες κτηριακές εγκαταστάσεις που συστεγάζονται οι ανωτέρω υπηρεσίες κι όχι μόνο, υπάρχει πολυήμερη διακοπή νερού με ευθύνη του Δήμου Τριφυλίας και της ΔΕΥΑΤ. Αυτό έχει προκαλέσει αρνητικότατες συνέπειες όχι μόνο σε λειτουργικό επίπεδο αλλά και σε υγειονομικό. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικά προγράμματα νέων αγροτών. Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά"  καταγγέλλουν και απαιτούν επανασύνδεση του νερού τώρα! Καταγγέλλουν τις τραγικές κι ανάλγητες διοικητικές πρακτικές τους. Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια! Τα "Ανυπότακτα Φιλιατρά" θα υπηρετούν τη διαφάνεια και κατά συνέπεια τη δημοκρατία».


NEWSLETTER