Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 14:30

Καφαντάρης σε Σιούτη για Δημοτικά Σχολεία Κορώνης και Χώρας

Γράφτηκε από την

Συνάντηση με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Θεοφανία Σιούτη είχε χθες το πρωί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης για θέματα που αφορούν το Δημοτικό Σχολείο Κορώνης και το 2ο Χώρας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του αναφέρεται σε ενημέρωση που είχε από τους διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων για επικείμενη λειτουργική τους υποβάθμιση σε 5θέσια.

“Αφού εξέφρασα την αντίδρασή μας για αυτή τη λανθασμένη απόφαση, τεκμηρίωσα τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να συμβεί αυτό και ότι θα πρέπει τα σχολεία να συνεχίσουν ως 6θέσια, η κ. Σιούτη μου υποσχέθηκε ότι θα εκτιμήσει ξανά το θέμα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν” σημείωσε ο κ. Καφαντάρης.

Το ίδιο θέμα έθεσε και στον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου επισημαίνοντάς του την έντονη δυσφορία της παράταξής του και τον ενημέρωσε για τις πιθανές αντιδράσεις. Έπειτα επικοινώνησε με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και με τον διευθυντή του γραφείου της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμώς θέτοντας υπόψη τους το ζήτημα.

Ο Δημήτρης Καφαντάρης αύριο μεταβαίνει στην Αθήνα για να συναντηθεί με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή για αυτή την υπόθεση “εάν έως τότε δεν έχει διευθετηθεί το θέμα”. Τέλος ζητεί άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθεί απόφαση στήριξης της διατήρησης των δύο δημοτικών ως 6θέσιων.