Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 21:29

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα σκουπίδια ο Δήμος Τρίπολης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα σκουπίδια ο Δήμος Τρίπολης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Δήμο Τρίπολης με σημερινή του απόφαση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετά το σχετικό αίτημα του Δήμου και την εξουσιοδότηση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. 

 

Σύμφωνα με την απόφαση, η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι για χρονικό διάστημα 6 μηνών. Μεταξύ των λόγων που αναφέρονται είναι: Η προστασία της δημόσιας υγείας κατοίκων και επισκεπτών, λόγω της συνεχούς συσσώρευσης στερεών αποβλήτων σε διάφορα κατοικημένα σημεία του Δήμου. Η προστασία του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση. Η κατάσταση έχει λάβει διαστάσεις υγειονομικής κρίσης.

Αναφέρεται ότι η κήρυξη αυτή θα επιτρέψει την άμεση αποκομιδή, προσωρινή αποθήκευση και την μεταφόρτωση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης, υπό προϋποθέσεις, που προσδιορίζονται. Επισημαίνεται πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους χώρους των νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δημόσιες υπηρεσίες, κλπ. και η επίσπευση διαδικασιών για την άμεση αδειοδότηση και λειτουργία Σταθμού Μεταβατικής Διαχείρισης Απορριμμάτων, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ.