Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 22:23

Εγγραφές στο ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας

Εγγραφές στο ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας

 

Ξεκίνησαν χθες οι εγγραφές για το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά κατόπιν ραντεβού, στον χώρο λειτουργίας του από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες που είναι κάτοχοι voucher μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27213 60100 και στο e-mail: kdapmea.kal@gmail.com.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, οι σκοποί του ΚΔΑΠμεΑ είναι: α) Η δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρία, β) η κοινωνική ένταξη παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρία, γ) η στήριξη της οικογένειάς τους ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας, δ) η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το ΚΔΑΠμεΑ είναι: α) Κοινωνική υπηρεσία: Αξιολόγηση των αναγκών των ωφελουμένων και των οικογενειών τους, υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα, πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών αναγκών του ατόμου και της οικογένειας με διασύνδεση και παραπομπή σε Υπηρεσίες Πρόνοιας, Υγείας, Εκπαίδευσης και ό,τι άλλο κριθεί αναγκαίο. β) Λογοθεραπεία: Διαταραχές άρθρωσης και φωνητικές διαταραχές, διαταραχές ομιλίας (τραυλισμός, ταχυλαλία), διαταραχές φωνής (δυσφωνία, αφωνία), διαταραχές γραπτού λόγου (δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσγραφία), διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (αυτισμός, δυσφασίες), διαταραχές ακοής, όρασης. γ) Ψυχολογική υποστήριξη: Ατομικές ή και ομαδικές παρεμβάσεις σε παιδιά, εφήβους, ενηλίκους (ψυχοσυναισθηματική ρύθμιση), ατομικές ή και ομαδικές παρεμβάσεις σε γονείς (συμβουλευτική). δ) Φυσικοθεραπεία: Εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση σε εγκεφαλική παράλυση, ανωμαλίες βάδισης, σπαστικότητα, σύνδρομο Down, αυτισμό, μυϊκές δυστροφίες. ε) Ειδική Φυσική Αγωγή. στ) Δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης: Εικαστικά, κατασκευές, κουκλοθέατρο, επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση παραμυθιών. Κοινωνικές δεξιότητες, αισθητηριακές δραστηριότητες, προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης (αυτοεξυπηρέτηση, προγράμματα τουαλέτας, ατομική και προσωπική υγιεινή), κεραμική, ζαχαροπλαστική, μουσική, πληροφορική, Lego therapy.

Το ΚΔΑΠμεΑ λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Ιουλίου και εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους με voucher. Ολες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Η μετακίνηση των ωφελουμένων γίνεται με δύο αυτοκίνητα του Δήμου Καλαμάτας, το ένα μεταφέρει δύο ωφελούμενους φέροντες μάσκα και το άλλο μεταφέρει έναν ωφελούμενο μη φέροντα μάσκα λόγω αισθητηριακών διαταραχών.

Οι ώρες λειτουργίας του ΚΔΑΠμεΑ είναι καθημερινά 13.30 - 21.30 (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων αργιών).

Διεύθυνση: Ανατολική πύλη παλαιού στρατοπέδου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27213 60100 και  27213 60765, e-mail: kdapmea.kal@gmail.com και Fb: ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Καλαμάτας.