Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 19:48

1,9 εκ. ευρώ το χρέος στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
1,9 εκ. ευρώ το χρέος  στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας


Σε 1,9 εκ. ευρώ ανέρχεται το χρέος καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης. Καλεί δε τους υπόχρεους με μεγάλους ανεξόφλητους λογαριασμούς να προσέλθουν στην επιχείρηση από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ώστε να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους, σε διαφορετική περίπτωση χωρίς άλλη ειδοποίηση θα γίνει διακοπή της παροχής νερού.


Πάντως ο ίδιος ο πρόεδρος για την επιχείρηση που διοικεί σημειώνει: «Απαράδεκτη εικόνα παρουσιάζει εισπρακτικά η ΔΕΥΑΤ». Από εκεί και πέρα τονίζει ότι τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο υπήρχε ομαλή υδροδότηση όλης της Τριφυλίας, κάτι που όπως αναφέρει είχε να γίνει χρόνια και το οποίο οφείλεται στα έργα που έχουν γίνει και τα οποία θα συνεχιστούν.
Αναλυτικά ο κ. Αυρηλιώνης αναφέρει: «Απαράδεκτη εικόνα παρουσιάζει εισπρακτικά η ΔΕΥΑΤ! Κάποιοι συμπολίτες μας θέλουν επάρκεια νερού χωρίς όμως να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα το χρέος τους επί σειρά ετών, είτε πρόκειται για οικίες είτε για επιχειρήσεις, να ανέρχεται στο 1.900.000 ευρώ περίπου στο σύνολό τους. Η ΔΕΥΑΤ πολλές φορές έχει ενημερώσει τους οφειλέτες της για τα χρέη τους και αυτοί αδιαφορούν και δεν ανταποκρίνονται, με αποτέλεσμα τη σώρευση ανεξόφλητων λογαριασμών. Παρακαλούνται, για μια ακόμα φορά, οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν μεγάλους ανεξόφλητους λογαριασμούς όπως από Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου προσέλθουν στην υπηρεσία της ΔΕΥΑΤ για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σε αντίθετη περίπτωση και μη μπορώντας να αγνοήσουμε τον κανονισμό ύδρευσης της ΔΕΥΑΤ, θα προχωρήσουμε στη διακοπή της παροχής τους χωρίς καμία άλλη ειδοποίηση και για την επανασύνδεσή τους θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό οφειλής τους.
Στο σημείο αυτό να σας κάνω γνωστό ότι η ΔΕΥΑΤ κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο κατάφερε να υδροδοτήσει ομαλά την Τριφυλία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πράγμα που είχε να συμβεί επί σειρά ετών και αυτό οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της. Ως επιχείρηση η ΔΕΥΑΤ τα τελευταία χρόνια έχει προβεί στην αντικατάσταση διαφόρων αντλητικών συγκροτημάτων, σωληνώσεων, μηχανολογικών μερών κ.ά. και υπολείπονται πολλά έργα ώστε να υπάρξει ποσοτική επάρκεια του νερού που καταναλώνουμε. Τα έργα γίνονται για όλους τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας και οφείλουμε να γίνουν ακόμα περισσότερα για το καλό όλων μας!».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER